Helmcamera verdringt smartphone uit winterschade top 3

Opvallend is de toename van schademeldingen van helmcamera’s. De helmcamera komt verdringt dit jaar de smartphone uit de top3 en stijgt van plaats 9 in 2014 naar plaats 3 in 2015.Daarbij komen bijna alle schademeldingen van helmcamera’s voort uit het verlies van een helmcamera na een valpartij.

Top 10 bagageclaims

Top 10 bagageclaims

Trend om skiprestatie te filmen

‘De trend om de eigen skiprestatie te filmen en deze zo snel mogelijk te delen via social media zet duidelijk door. Het maken van deze selfies heeft echter wel een keerzijde. Het nodigt uit tot overmoedigheid en het leidt af van de skitechniek met een verhoogde kans op een valpartij tot gevolg!’ aldus Bert Romani woordvoerder van onze partner Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV)

 

ZIE OOK: Nederlanders veilig van piste

 

Naast bagageclaims krijgt de Europeesche vooral medische schademeldingen binnen na de wintersport. De top 10 kent weinig verschuivingen ten opzichte van vorig jaar. Alleen het aantal meldingen van armletsel is toegenomen.

Meeste ongevalsmeldingen uit Oostenrijk

De alarmcentrale van de Europeesche ontving dit wintersportseizoen de meeste meldingen uit favoriet wintersportland Oostenrijk. Tijdens de voorjaarsvakantie (14 februari tot en met 2 maart 2015) kwamen bij de alarmcentrale 1034 ongevalsmeldingen binnen; bijna 20% meer dan vorig jaar tijdens de voorjaarsvakantie.

 

 

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal meldingen uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Tsjechië gestegen. Opvallend is de stijging van het aantal meldingen uit Duitsland dat bijna verdubbeld is ten opzichte van 2014. Het aantal meldingen uit Frankrijk is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Bron: SOS International.

Comments are closed.