DZT start internationale filmwedstrijd op ITB

De DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) start een groot aantal social media-activiteiten op de ITB, de internationale tourismebeurs in Berlijn. Daarnaast schrijft de DZT een internationale filmwedstrijd uit. Filmmakers en videobloggers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Blogger tweet up

Vandaag verwacht de DZT circa 30 internationale bloggers in een ‘tweet up’ op de stand in hal 12 op de ITB in Berlijn. De meeting draait om het uitwisselen van informatie over de actuele themacampagne ‘tradities en gebruiken’. Als centraal element in deze campagne organiseert de DZT dit jaar diverse internationale bloggertours. De deelnemers doen live verslag op hun blog en op andere social media-platformen. Hun bijdrages hebben de hashtag #JoinGermanTradition. Op een eerste rondreis gaven bloggers authentieke indrukken van verschillende carnavalstradities in de Duitse regio’s.

 

ZIE OOK: Fietsen in Duitsland: dit wist je nog niet!

 

Met een livereportage via social media bericht de DZT over de activiteiten op de grootste toerismebeurs ter wereld. Elke dag worden via storify actuele artikelen, blogpostings, foto’s, video’s, audiobijdragen en relevante links gebundeld en op de site getoond. Dankzij deze multimediale insteek krijgt elke bezoeker een levendig beeld van de beurs.

Filmwedstrijd ‘bewegend beeld’

De DZT en het Duitse ministerie voor Economie en Energie starten vandaag samen een internationale filmwedstrijd. Het doel is de productie van een authentieke film die het vakantieland Duitsland weergeeft door de ogen van een bezoeker en die geschikt is voor distributie via social media.

 

 

In de wedstrijd worden acht winnaars aangewezen die aan de filmproductie meedoen. Het Duitse verkeersbureau ondersteunt deze filmmakers logistiek bij hun rondreizen tussen mei en juli 2015.

Voor, tijdens en na elke reis doen de deelnemers live verslag van hun indrukken en produceren video’s over diverse thema’s. “Een kwart van de wereldbevolking kijkt dagelijks video’s op pc, laptop, tablet of smartphone. Wij spelen in op deze groeiende vraag met diverse videoformaten waarin we ons toeristische aanbod uitstekend in veel facetten kunnen presenteren”, aldus Petra Hedorfer, CEO van de DZT.

 

 

Het videomateriaal van de teams wordt in de herfst gemonteerd en gebundeld tot één film. De DZT verspreidt deze film vervolgens via diverse social media-platformen. Diverse partners ondersteunen het project, waaronder de bedrijven Deutsche Bahn AG, Best Western, Lindner Hotels & Resorts, NH Hotels, Ringhotels, Romantik Hotels und Restaurants, Sixt rent a car en Wellness-Hotels & Resorts.

Comments are closed.