Booking.com lanceert Booking Now

Bij het spontaan reserveren van een accommodatie, binnen 48 uur van inchecken, hoeven reizigers geen concessies te doen aan kwaliteit, keuzemogelijkheden of comfort. Na het succes in de VS en Canada kondigt Booking.com, de grootste accommodatieboeker ter wereld, vandaag de lancering aan van Booking Now in Nederland.

Booking now App

Booking now App

Revolutie voor hotelkamers boeken

Booking Now is een nieuwe mobiele app die een revolutie betekent in de online reiswereld. Het biedt een volledige gepersonaliseerde boekingservaring, helemaal aangepast aan de individuele voorkeuren van de gebruiker en de plek waar deze zich bevindt. Door een combinatie van gebruikersdata en GPS-technologie is dit de enige app met meer dan 600.000 accommodaties wereldwijd die gepersonaliseerde aanbevelingen kan bieden aan spontane reizigers. De Booking Now app zal beschikbaar zijn in 42 talen als het de komende dagen in verschillende landen over de hele wereld gelanceerd wordt. Daarmee is een zo breed mogelijke, globale optimalisatie voor de reizigers gegarandeerd.

 

ZIE OOK: Nederlandse reiziger verblijft in Azië het liefst in Bangkok

 

De lancering van Booking.now komt voort uit een diepgaande analyse van eigen klantendata. Op basis hiervan werd de app ontwikkeld die het antwoord is op het groeiende aandeel van mobiele boekingen bij reserveringen binnen 48 uur. De data van Booking.com laten zien dat bijna dan de helft van alle boekingen wereldwijd binnen 48 uur van inchecken, gerealiseerd worden met een mobiel apparaat. In sommige markten is dit zelfs meer dan 50%.

 

 

“De lancering van Booking Now betekent dat we meer investeren in het mobiele segment, waarbij we gebruik maken van ons wereldwijde aanbod van accommodaties om het groeiende aantal klanten die boeken binnen twee dagen van inchecken, te verzekeren van een verblijf” zegt Darren Huston, Chief Executive Officer van Booking.com. “De nieuwe app plaatst de gebruiker centraal in het boekingsproces, waarbij gebruik gemaakt wordt van onze enorme database met accommodaties, zodat op het moment van boeken rekening gehouden wordt met hun specifieke wensen. Booking Now is ontworpen om een naadloze mobiele ervaring te bieden aan spontane consumenten, een ervaring die perfect past bij hun on-demand lifestyle en het gebruik van meerdere apparaten.”

Booking Now personaliseert real-time zoekresultaten aan de hand van het unieke reizigersprofiel dat wordt gemaakt wanneer de app voor het eerst wordt opgestart, zoals prijsvoorkeur en opties zoals parkeren, ontbijt en WiFi. Vervolgens worden aan de gebruiker de meest relevante accommodaties getoond die zich in de buurt bevinden, zodat de ideale accommodatie die aan de eisen voldoet, gekozen kan worden. De gebruiker kan makkelijk door alle aanbevolen opties “swipen” en in slechts 2 stappen de accommodatie boeken. Hoe vaker Booking Now wordt gebruikt, hoe meer gepersonaliseerd de aanbevolen opties worden. Bovendien is het ook mogelijk om de favoriete accommodatie-keuzes vast te pinnen op de kaart, zodat deze makkelijk toegankelijk zijn.

We zien steeds meer reizigers uit Nederland die graag last-minute boekingen maken voor zowel hun zakenreis als voor hun vakantie

“Booking Now is de perfecte oplossing en een ware travel ‘buddy’ voor de meer impulsieve en reislustige mensen. Ze komen ergens aan en boeken ter plekke een accommodatie die past bij hun behoeftes en wensen, en dat in slechts 2 handelingen,” aldus Gillian Tans, Chief Operating Officer bij Booking.com.

Gebruikers van Booking Now kunnen ook zoeken op hun huidige locatie, waar zij zich op dat moment ook bevinden. De GPS-techologie zorgt voor gedetailleerde routebeschrijvingen van de huidige locatie naar de geboekte accommodatie.

 

 

Booking Now wordt ondersteund door de betrouwbare 24/7 klantenservice support en toegang tot ’s werelds grootste netwerk van meer dan 42 miljoen gastbeoordelingen. Samen met de bestaande mobiele app, is het de bedoeling om gebruikers de beste prijzen zonder verborgen kosten en het “betaal pas tijdens uw verblijf” model aan te bieden.

Comments are closed.