2014 recordjaar voor toerisme Denemarken

Vorig jaar was een recordjaar voor de Deense toerismesector. In 2014 werden in totaal ruim 47 miljoen overnachtingen geregistreerd in Denemarken, het hoogste aantal ooit. Het aantal buitenlandse overnachtingen was met 23,4 miljoen op het hoogste niveau sinds 2003. Er werden in 2014 bijna één miljoen Nederlandse overnachtingen geregistreerd in Denemarken, een stijging van 7,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor.
denemarken-hoptimist-familie

23,4 miljoen buitenlandse overnachtingen

De overnachtingsstatistieken voor 2014 in Denemarken laten een toename zien in het aantal buitenlandse overnachtingen van 7,5 procent ten opzichte van 2013, dat overeenkomt met 1,6 miljoen meer overnachtingen in 2014 dan het jaar daarvoor. Wat betreft overnachtingen van Denen zelf is er een toename van 3,5 procent geconstateerd.

 

ZIE OOK: Tien nieuwe attracties in ‘Beste Pretpark van Denemarken’

 

In totaal zijn de buitenlandse overnachtingen gestegen tot 23,4 miljoen en de Deense tot 23,7 miljoen. Duitse toeristen waren goed voor 13,1 miljoen overnachtingen in Denemarken, een stijging van 7,2 procent ten opzichte van 2013. De Noorse buren braken alle records en zorgden voor 2,5 miljoen overnachtingen in Denemarken. Verblijf op kleine (natuur)campings, B&B-adressen, e.d. worden overigens niet meegerekend in de overnachtingsstatistieken.

Positieve ontwikkeling

Jan Olsen, CEO van VisitDenmark: “We bevinden ons in een positieve ontwikkeling, die onder meer te maken heeft met het feit dat de economie in onze belangrijkste markten is verbeterd. Tegelijkertijd vieren de Duitsers vakantie als de Denen al weer begonnen zijn met werken. Dit betekent gunstigere prijzen voor Duitse toeristen en het creëert een hogere omzet. Met onze middelen focussen we op grotere, doelgerichte campagnes en daarmee kunnen we een hogere marketingdruk creëren.”

Bijna één miljoen Nederlandse overnachtingen

Nederlandse bezoekers zorgden vorig jaar voor bijna één miljoen overnachtingen in Denemarken. Mathilde Henriques-Nielsen, directeur van VisitDenmark Nederland: “We hebben een heel mooi seizoen achter de rug. Campings en vakantiehuizen zijn nog steeds de populairste overnachtings-vormen bij Nederlandse gasten.

 

 

En niet alleen voor Duitsers, maar ook voor Nederlanders geldt over het algemeen dat het vakantieseizoen gunstig valt. Zo worden in Denemarken laagseizoenprijzen gehanteerd in de tweede helft van augustus. We zien ook een stijging van Nederlandse overnachtingen in die maand van 12,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast zien we dat steeds meer gezinnen Denemarken ontdekken als bestemming in de meivakantie. Ook in deze typisch Nederlandse schoolvakantie zijn de accommodaties in Denemarken aantrekkelijk geprijsd. Bovendien is Denemarken dichtbij en zijn er volop attracties en activiteiten in de natuur, wat veel Nederlandse gezinnen aanspreekt.”

Groeiplan

VisitDenmark verwacht dat het Deens toerisme de positieve ontwikkeling kan voortzetten. Prognoses voor de komende jaren wijzen op verdere groei in het aantal buitenlandse toeristen.

Momenteel hebben buitenlandse gasten al 131.000 weken geboekt in Deense vakantiehuizen, zes procent meer dan vorig jaar

aldus Olsen.
Tegelijkertijd ziet het groeiplan van de Deense overheid er positief uit. Met een gemeenschappelijke focus, nieuwe organisatiestructuur, gezamenlijke prioriteiten en een meer doelgerichte strategische richting, zijn er mogelijkheden gecreëerd die kunnen bijdragen om ervoor te zorgen dat het Deens toerisme op het groeispoor blijft.

Comments are closed.