Eindhoven Airport start met zelf incheck van de ruimbagage

Na een intensieve proefperiode is het vanaf 1 maart voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem.
drop-go-eindhoven-airport

Drop&Go is een innovatie in het operationele proces en draagt bij aan een snellere incheck. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen en vindt er een verbetering plaats van de passagiersbeleving.

 

ZIE OOK: Dreamliner in november vanaf Eindhoven airport naar de Antillen

 

De passagier doorloopt Drop&Go zelfstandig in vier eenvoudige stappen:
1) De passagier scant zelf zijn/haar boarding pass
2) De bagage label wordt geprint
3) De passagier maakt het label vast aan de koffer
4) Vervolgens bevestigt de passagier dat de label aan de koffer vast zit en wordt de bagage automatisch ingecheckt

 

 

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport: “Eindhoven Airport voorziet graag in de behoeftes van de klant. Wachtrijen zijn nergens leuk, ook niet op luchthavens. Met het Drop&Go systeem zorgen we ervoor dat onze passagiers welkom worden geheten en via een self service systeem sneller het check-in proces doorlopen. Wij zijn van mening dat dit de toekomst van het check-in proces op luchthavens is. Onze investering in deze innovatie is een voorbeeld van hoe we de komende jaren de letterlijke klantreis op meerdere punten willen veraangenamen.”

Comments are closed.