Internationale medische evenementen in Brazilie in opkomst

De komende twee jaar staan veel internationale medische evenementen op de planning in Brazilie. Het land verwacht, meer dan 22.000 medische bezoekers te ontvangen in 2015 en 2016. Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilie – ondersteunt een groot aantal van deze evenementen. Het optreden als gastland van internationale evenementen geeft een belangrijke impuls aan de economie en lokale werkgelegenheid.

Planning medische evenementen

De bijeenkomsten vinden in 2015 en 2016 plaats in acht steden in zeven deelstaten, te weten Sao Paulo, Rio de Janeiro, Parana, Rio Grande do Sul, Rio Grande do Norte, Santa Catarina en Bahia.

 

ZIE OOK: Verkeersbureau Brazilië opent kantoor in Nederland

 

In juni staat Sao Paulo in het teken van het Internationale Congres over Maagkanker met een opkomst van naar verwachting 2.000 personen. In juli staat in Rio de Janeiro de negende editie van het internationale congres van de Internationale Organisatie voor Neurowetenschappen op de agenda. Naar verwachting maken hier meer dan 4.000 deelnemers hun opwachting.In augustus staat een congres van de Internationale Unie van Biochemie en Moleculaire Biologie op het programma in Foz do Iguaçu in de deelstaat Paraná. Hier worden 3.000 deelnemers verwacht.

Groei van internationale evenementen

Sinds 2006 staat Brazilië in de Top-10 van landen die internationale evenementen onder leiding van de Verenigde Staten organiseren. Volgens gegevens van de Internationale Vereniging van Congressen en Evenementen (ICCA) was tussen 2003 en 2013 sprake van een stijging van 408 procent van zulke evenementen.

 

 

Brazilië is één van de belangrijkste gastlanden van zakelijke evenementen en congressen. De medische bijeenkomsten die in 2015 en 2016 op het programma staan, zijn hiervan een goed voorbeeld. In samenwerking met de lidstaten en het bedrijfsleven positioneren wij Brazilië als een geschikte bestemming voor zulke evenementen en we blijven ons op dit gebied ontwikkelen”, zegt Vicente Neto, voorzitter van Embratur.

Comments are closed.