Ethiopian Airlines 1e airline met B-787 Dreamliner simulator

Ethiopian Airlines blijft streven naar leiderschap als het gaat om luchtvaartechnologie. Zo is de Ethiopische luchtvaartmaatschappij de eerste airline in Afrika met een B-787 Dreamliner simulator. De installatie en opbouw van de full flight simulator is in volle gang bij het Ethiopian Airlines centrum in Addis Abeba en de eerste pilotenopleiding in de B-787 vluchtsimulator zal starten in maart 2015 op de Ethiopian Aviation Academy.
787 Motion Based SimulatorK65022-02

Enige in de wereld

Sinds augustus 2012, beschikt Ethiopian Airlines, op Japan na, als enige in de wereld over een B-787 Dreamliner. Momenteel is de airline, met 11 Dreamliners, de grootste eigenaar van de B-787 in Afrika. Na de installatie van de vluchtsimulator zal Ethiopian Airlines als eerste in Afrika pilotentraining gaan geven voor de B-787.

 

ZIE OOK: Vind voordelige tickets met Ethiopian Airlines

 

CEO Ato Tewolde Gebremariam: ‘’De laatste 4 jaar hebben we $80 miljoen geïnvesteerd in het uitbreiden van de academie. Volgens ons strategisch meerjarenplan ‘Vision 2025’ zal de jaarlijkse intake capaciteit stijgen van 1000 naar 4000 trainees in 2025. Met het strategisch meerjarenplan willen we in 2025 de leidende luchtvaartgroep van Afrika zijn die zorgt voor veilige, klantgerichte passagiers en vracht transport, luchtvaart training, vlucht catering, onderhoud en revisie, gronddiensten, binnenlandse en regionale diensten.’’

 

 

De Ethiopian Aviation Academy biedt niet alleen trainingen voor locals, maar verwelkomt ook trainees uit verschillende landen uit Afrika, het Midden-Oosten en enkelen uit Azië en Europa. De Aviation Academy is zelfvoorzienend in alle luchtvaarttraining systemen. De academie heeft een simulator trainingscentrum voor verschillende types als de B737, 757/767 en Q400.

ETH 787-8 49 ZA262

Comments are closed.