Paznaun maakt wintersport stoerder dan ooit

Inspelend op de vraag van de ‘veeleisende’ jeugdige wintersporters maakt de Oostenrijkse regio Paznaun-Ischgl wintersport deze voorjaarsvakantie stoerder dan ooit. Speciaal voor kinderen en jongeren biedt Paznaun een reeks uitdagende activiteiten voor ervaren skiërs en boarders zoals een freeride camp en een skisafari.
kappl-see-familie-eldorado-paznaun

subtitel

Kinderen zijn continue op zoek naar nieuwe uitdagingen, een week lang alleen maar skiën, kan gaan vervelen. De wintersportregio Paznaun (Ischgl) in het Oostenrijkse Tirol biedt naast gevarieerde en goed geprepareerde pistes, leuke activiteiten om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op een veilige manier grenzen te verleggen. Vijf uitdagende, kidsproof activiteiten in Paznaun:

 

ZIE OOK: Paznaun Ischgl uitgeroepen tot culinair mekka in de Alpen

 

1.Freeride camp

Grote bochten in de poedersneeuw, je eigen lijn vinden, smalle doorgangen… Freeriden is populairder dan ooit onder jongeren. Om deze generatie bewust te maken van veilig off-piste skiën, biedt Kappl een tweedaagse freeride workshop. Tijdens het ‘Junior Camp’ gaan zij op pad met professionals en leren zij alles over het gebruik van ‘safety’-materiaal.

2.Tourskiën

Onder begeleiding te voet de bergen beklimmen, met ski’s, ‘skins’ en veiligheidsmateriaal. Om vervolgens jouw spoor in de sneeuw achter te laten. De klim in de ijle berglucht is inspannend, maar het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergwereld geeft een kick. Vanuit alle dorpen van het Paznauntal worden op verzoek, iedere dag ski tours georganiseerd.
wintersport-paznaun-ischgl

3.Op safari in de Alpen

Maak een Silvretta ski safari vanuit Galtür. De pistenbully brengt je naar het Kops-stuwmeer, het startpunt van een zeer gevarieerde bosafdaling via het Montafondal, naar Partenen. Neem vervolgens de Vermuntgondel omhoog. Vanaf hier neem je de minibus, die je via de Bielerhöhe pass, weer naar het volgende skigebied brengt. Kinderen van 8 tot 18 jaar oud, in het bezit van een geldige skipas, betalen € 10,50. Zonder geldige skipas zijn de kosten € 21,50. Alle dagen mogelijk. Aanmelden kan via de skischool of TVB Galtür.

 

 

4.Fun-factor

Boarders en freeskiërs leven zich helemaal uit in het Paznauntal. De regio biedt een breed aanbod aan fun- en snowparks voor ieder niveau. Zo neemt een Freestyle-gids gevorderden mee de ‘tricks’ op de talloze kickers, ramps en rails onder de knie te krijgen. Wie liever voorzichtig begint, krijgt de eerste adrenaline kick in een van de beginnersparken.

5.GPS op de ski’s

Wie denkt dat Geocaching een zomer activiteit is, heeft het mis. In Galtür maak je, met behulp van GPS, een zoektocht in de sneeuw. Er wacht een kleine verrassing voor iedereen die alle schatten heeft gevonden.

Comments are closed.