Landal Winterberg verandert in Snowboarddorp

Landal Winterberg, gelegen op 3 uur rijden vanaf Utrecht, wordt het decor van de World Cup Snowboarden, die op zaterdag 14 maart 2015 plaatsvindt op de Poppenberg, de skipiste die pal naast het vakantiepark ligt. Bekende snowboarders uit Duitsland en Nederland zullen aan de start verschijnen.
landal-winterberg

Winterberg populair

Alle 150 deelnemende sporters, inclusief begeleiders en ca. 400 journalisten, verblijven dat weekend op het Landal-park. Winterberg is een populaire bestemming voor sporters: ook de wereldkampioenschappen bobslee en skeleton en de rodelwedstrijden voor de Wereld Cup worden hier gehouden.
 
ZIE OOK: De eerste sneeuw is gevallen in Hochsauerland!
 
“Dit is een enorme opsteker voor Winterberg. Met drie wereldcups en een wereldkampioenschap is Winterberg de enige wintersportplaats in heel Duitsland, die zo’n groot aanbod aan hoogwaardige sportevenementen heeft,” aldus General Manager Jaap Schuurman van Landal Winterberg. “Gasten die dat weekend bij ons op het park verblijven, zitten met hun neus vooraan: het wordt een spectaculair weekend, waarin tevens de feestelijke afsluiting van het winterseizoen plaatsvindt.”

Landal Winterberg won overigens onlangs zelf ook goud, toen het –als eerste vakantiepark in Duitsland- werd bekroond met een gouden Green Key-certificaat voor de wijze waarop duurzaamheid wordt geïntegreerd in de totale bedrijfsvoering.

Sneeuwzekerheid

De Wintersport Arena Sauerland bestaat uit zes skigebieden met 60 skiliften. Dit populaire wintersportgebied is ideaal voor beginners en gezinnen, maar ook wandelaars en langlaufers voelen zich hier helemaal thuis. Met de nieuwe ‘snow maker’ wil Winterberg de sneeuwzekerheid in dit gebied nog verder vergroten: het apparaat kan ook sneeuw maken bij temperaturen boven nul, door gebruik te maken van een speciale techniek, die ook al werd toegepast tijdens de Winterspelen in Sotchi.
 

 
De afgelopen tien jaar investeerde de Wintersport Arena Sauerland al miljoenen euro’s in de aanschaf van sneeuwmachines; komende winter staan 450 sneeuwkanonnen langs de pistes klaar. Bij de verschillende pistes van de skicarrousel Winterberg komen nog extra installaties. Op dit moment is al een deel van de pistes van een sneeuwlaag voorzien en geprepareerd voor start van het wintersportseizoen.

Landal Winterberg beschikt over 200 chaletswoningen, in 4-, 6- en 12-persoons-uitvoeringen. Het park ligt direct aan de skipiste en heeft een eigen restaurant, een afhaalrestaurant, een Bollo Club, ParkShop en overdekt zwembad. Of het nu skiën, snowboarden, wandelen, sleeën, een fakkeltocht of après-ski is: het familievriendelijke skigebied met al zijn mogelijkheden en een kinderskiland voor de kleinsten biedt voor ieder wat wils.

Comments are closed.