De eerste sneeuw is gevallen in Hochsauerland!

Iedereen weet dat in Nederland volop vakantie kan worden gevierd in een van de negen Center Parcs parken. Helaas biedt ons land in de winter geen mogelijkheid tot skiën. Niet gevreesd, bij de oosterburen kun je terecht voor een heerlijke wintersportvakantie. Center Parcs ontvangt je met open deuren in Park Hochsauerland.

center-parcs-zwembad

Ideaal voor wintersport

Park Hochsauerland is gelegen in Medebach, op drie uur rijden van Utrecht. Het Sauerland staat bekend als paradijs voor mountainbikers, hikers, Nordic walkers en, wanneer de eerste sneeuwvlokken uit de lucht komen dwarrelen, skiërs en snowboarders. De ideale ligging en de goede sneeuwval maken van dit gebied de perfecte uitvalsbasis voor een korte of langere wintervakantie met het hele gezin. In de nabij gelegen skiresorts van Willingen en Winterberg zijn skipassen te verkrijgen en kan men tevens skilessen nemen en materiaal huren.

 

ZIE OOK: Tips voor de kerstvakantie in Duitsland

 

Park Hochsauerland biedt alle nodige voorzieningen voor een optimaal verblijf. Naast de comfortabele cottages in de typen VIP, Premium en Comfort, bestaan er ook cottages speciaal voor grote groepen zoals de VIP Cottage voor 12 personen met een buitensauna. Bovendien zijn er ook cottages voor kinderen die uitgerust zijn met speelgoed en kindermeubilair. Na een hele dag op de pistes, is het dan ook heerlijk ontspannen in deze volledig uitgeruste verblijven. En mocht er een dag niet geskied worden, geen nood: Park Hochsauerland biedt vele activiteiten en services ter plaatse. Zo kan men genieten in subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo dat bestaat uit zwembaden, een waterhuis, watervallen en een compleet wellness gedeelte. In de sporthal kunnen bovendien diverse sporten worden beoefend, zoals basketbal, golf of scubaduiken. Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals voetbal, paardrijden of fietsen.

 

 

Unieke sneeuwmachine

In skigebied Ruhrquelle in het Sauerland kan zelfs bij wat hogere temperaturen geskied worden, dankzij een uniek concept: de eerste sneeuwmachine ter wereld die onafhankelijk van de temperatuur functioneert. Deze machine, Snowfactory genaamd, produceert tot 230 kubieke sneeuw per dag, gewonnen uit puur water zonder toegevoegde chemicaliën. In het hele Duitstalige skigebied is geen soortgelijke sneeuwmachine te vinden.

center-parcs-skieen-wintersport

Bereid je voor op de sneeuw in de Kempervennen

Om extra stevig in de ski’s te staan, biedt Center Parcs De Kempervennen de mogelijkheid de indoor pistes te betreden en lessen te volgen in het Montana Snowcenter. De ideale manier om je voor te bereiden op je skivakantie in de bergen, gecombineerd met een warm en gezellig verblijf in het park. Voor meer informatie over Park Hochsauerland, bezoek onze website of bekijk het filmpje hier.

Comments are closed.