Maak kennis met Indonesië tijdens lokale evenementen

Indonesië staat bekend om haar prachtige natuur, eeuwenoude tradities en talloze culturen. Elk eiland beschikt over haar eigen tradities en gewoonten. Maak kennis met Indonesië en bezoek lokale evenementen. Begeef je onder de Indonesische bevolking en ervaar het land tijdens verschillende festiviteiten.

Borobudu Tempelcomplex

Borobudu Tempelcomplex

Ook worden er verschillende hardloopwedstrijden georganiseerd waarbij je de wonderen van Indonesië op een zeer speciale manier ontdekt. Hierbij een lijst met een aantal evenementen die dit jaar nog plaatsvinden.

Pekalongan Batik Week: 6 – 12 oktober

Het tentoonstellen en het behouden van de Indonesische Batik, dat is waar het om gaat tijdens dit evenement. In de Jetayu Cultural Area in Pekalongan (Midden-Java) worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een Batik tentoonstelling, een modeshow, culturele optredens en een grote uitverkoop. Tijdens deze week vind je alle soorten Batik uit verschillende delen van Indonesië.

 

ZIE OOK: Praktische informatie Indonesië

 

Kie Raha International Festival: 9 – 12 oktober

4 dagen lang staat Noord-Molukken in de spotlights tijdens dit festival in Jakarta. Tijdens het evenement vind je een breed scala aan culturele optredens, dans, zang, modeshows en natuurlijk overheerlijk eten.

 

 

BALINALE: 12 – 18 oktober

Dit jaar staan vrouwen in de filmindustrie centraal tijdens de achtste editie van het Bali International Film Festival. Dit populaire evenement vindt plaats in Beachwalk Mall op Kuta Beach, Bali en trekt vele belangrijke gasten uit de filmwereld.

Raften op de Rongkong rivier

Raften op de Rongkong rivier

SoundsFair: 24 – 26 oktober

Naast het Java Jazz Festival en Java Soul Nation komt de Java Festival Production met een nieuw internationaal muziek festival genaamd SoundsFair. Een driedaags festival waarin verschillende muzieksoorten samenkomen. Naast de optredens zijn er ook kunsttentoonstellingen.

Jakarta Marathon: 26 oktober

Dit is het grootste hardloopevenement in Indonesië, waarbij duizenden hardlopers door de straten van Jakarta rennen. Dit jaar worden er meer deelnemers verwacht dan vorig jaar. Deelnemers van over de hele wereld schrijven zich in. Zo hebben zich al 500 deelnemers aangemeld uit 31 landen. Hardlopers gaan van start bij het Nationaal Monument en passeren verschillende highlights van de hoofdstad.

Rongkong River Festival: 28 – 31 oktober

De Rongkong rivier is een van de langste rivieren in Zuid-Sulawesi en een van de populairste plekken om te raften. Dit vierdaags festival wordt gekenmerkt door spannende activiteiten en traditionele spellen.

Borobudur International 10K: 16 november

In samenwerking met de Indonesia Athletic Federation organiseert Midden-Java dit evenement. Een hardloopevenement waarbij 10 kilometer gelopen wordt in de omgeving van de Borobudur tempelcomplex. Een speciale manier om kennis te maken met een van de wereldwonderen.

Comments are closed.