Penarth Pier meest waardevolle landmark van Wales

De Penarth Pier, in het zuiden van Wales, is tijdens de National Trust Special Places publiekscampagne uitgroepen tot meest waardevolle landmark van Wales. Onlangs is er in Wales een nationale wedstrijd gehouden waarbij consumenten gedurende acht weken konden stemmen op tien landmarks die Wales vertegenwoordigen.

Doelstelling was om te bepalen wat de meest waardevolle icoon van Wales is. De pier van Penarth moest het daarbij opnemen tegen verschillende typerende locaties in Noord-en Zuid Wales, waaronder Cyfarthfa Castle en The Lonely Tree.

de Penarth pier

de Penarth pier

Stemmen via social media

Er werd via Twitter en Facebook gestemd en een 5- koppige jury, bestaande uit erfgoed- en reisexperts, maakten vanuit de top 25 een selectie van 10 die weer werd teruggezet naar het publiek tijdens een tv show. Tijdens de uitzending kon het publiek weer stemmen en hier kwam de Penarth Pier met kop en schouders als winnaar uit de bus. Cyfarthfa Castle en The Lonely Tree eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De pier werd door de jury tot beste landmark gekozen vanwege zijn iconische status en de manier waarop de stad heeft gestreden om deze zo te houden. Daarnaast is de pier representatief voor de Welshe kust cultuur in het algemeen.
 
ZIE OOK: ontdek de bezienswaardigheden in Groot-Brittannië
 
De onlangs gerenoveerde Penarth Pier, die afgelopen april al tot pier van het jaar werd uitgeroepen, ligt in Penarth, in het zuiden van Wales op een kleine tien kilometer afstand van hoofdstad Cardiff. De Penarth Pier is een mooi brede pier uit de Victoriaanse tijd en is is iedere dag geopend voor bezoekers. Op de pier zijn onder andere een authentiek theehuis, een kunstgalerie en een bioscoop te vinden.
 

 

National Trust

De stichting National Trust zet zich sinds 1895 in voor het behoud en de bescherming van de meest belangrijkste plaatsen in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Zij zorgen voor onder andere historische huizen, tuinen, molens, kustlijnen, bossen, stranden, akkers en archeologische overblijfselen en opent deze voor het publiek.

Comments are closed.