Parkeren bij vliegveld Brussel duurste van Europa

Het is één van de meest gehoorde klachten over vliegvelden en met name bij Schiphol: parkeren is duur. Om deze reden schieten de private parkeerbedrijven rondom Schiphol de laatste jaren als paddestoelen uit de grond.

Het Anatomium in Brussel

De avondlucht over Brussel

Langparkerennabijschiphol.nl deed onderzoek naar de prijzen van grote luchthavens in Europa. Wat blijkt: Brussel en niet Schiphol is de duurste luchthaven om te parkeren.

30 Grootste luchthavens in Europa

Het onderzoek richte zich op de 30 grootste luchthavens in Europa. Van deze luchthavens werden de prijzen van 3, 8 en 15 dagen gecontroleerd. Alle prijzen werden van de officiële website van de luchthaven gehaald. De uitkomst; parkeren bij Brussel Airport is het duurst. Eén week kost hier maar liefst 149 euro. Schiphol scoort in Europa gemiddeld als het om parkeer prijzen gaat. Bij Schiphol kost een week parkeren 69,50 euro. Arne Bos, eigenaar van de website, legt uit:

We vonden de uitkomst zeer opvallend, vooral omdat er vanaf Brussel veel Nederlanders vertrekken vanwege de goedkopere vliegtickets. De vraag is nu of het verschil in ticketprijs opweegt tegen de hogere parkeerkosten.

 

 

Dublin het voordeligst

Bij Dublin Airport is het parkeren het voordeligst. Hier kost een week parkeren 28,95 euro. Opvallend is dat drie dagen parkeren bij Kopenhagen Airport duurder is dan een volledige week. Parkeren bij onze Duitse buren is tot slot aanzienlijk voordeliger, alle vier de Duitse luchthavens in de top 30 zijn goedkoper dan Schiphol, soms tot wel 50%.

langparkerennabijschiphol-banner

Comments are closed.