Nederlander drinkt gemiddeld 3,3 glazen alcohol per vakantiedag

Nederlanders op vakantie zeggen gemiddeld 3,3 glazen alcohol per dag te nuttigen. Daarmee staan ze in de top van de Europese vakantiegangers qua alcoholgebruik. Dit blijkt uit een Europese enquête van Zoover onder 4000 vakantiegangers.

Klik voor grote versie

Klik voor grote versie

Van de Nederlanders zegt zo’n 28% het te houden bij 1 glas of minder en 34% nuttigt 1 tot 3 glazen per dag. 9% geeft aan meer dan 10 glazen per dag te nuttigen. 2% geeft aan niet meer te weten hoeveel ze hebben gedronken.

Belgen drinken het meest tijdens vakantie, Polen grootste groep stevige drinkers

Gemiddeld drinken de Belgen het meest op vakantie. Met 3,73 glazen per dag voeren ze de ranglijst aan net voor de Denen die 3,72 glazen per dag naar achter tikken. De Engelsen vinden we terug op de derde plaats. Poolse vakantiegangers staan op de 10e plaats, er zijn veel gematigde Poolse drinkers. Wel zijn de Polen de stevigste drinkers van Europa. Maar liefst 13% zegt meer dan 10 glazen per dag te drinken en 8% weet het echt niet meer.
 

 
Nederlanders staan op de vierde plaats, ruim voor de Italianen die naar eigen zeggen het voorzichtigst zijn met alcohol op vakantie.

Op Ibiza meeste overlast dronken mensen

Vakantiegangers klagen het meest over overlast op Ibiza. Vooral Sant Antoni waar veel Engelse jongeren hun vakantie doorbrengen gaat het in de beoordelingen vaak over dronken mensen. In bijna 5% van de beoordelingen over Sant Antoni gaat het over overlast door alcohol.

Ook in de beoordelingen over Mallorca wordt veel gesproken over dronken mensen.

Wijn populairder dan bier

Wijn is op vakantie de populairste drank. 36% geeft hier de voorkeur aan tegenover 31% die kiest voor bier. Cocktails en Mixdrankjes zijn ook populair.

Top 5 meest gedronken drank

Wijn, 36%
Bier, 31%
Cocktail, 16%
Mixdrank, 8%
Sangria, 4%
Lokaal gebrouwen, 4%
Champagne, 2%

Comments are closed.