Eerste week Kunstroute Vaals succesvol

De 1e week van Kunstroute Vaals is succesvol verlopen. Kwam de regen tijdens de opbouw nog met bakken uit de hemel, tijdens de opening op de eerste zondag kwamen de eerste zonnestralen tevoorschijn. De Opening werd in samenwerking met SLIMjazz verzorgt. Het duo Kim Versteynen en Tim Finoulst bracht alle genodigden tot stilte met prachtige jazz (zang &gitaar).
kunstroute-vaals

Door een aantal wijzigingen en toevoegingen in de route, krijgt Kunstroute Vaals dit jaar weer een andere sfeer. Kleine ateliers, zoals Heartbeat of Upcycling, het atelier van Sonja Lambert en DNT-art, zijn ‘verstopt’ op plekjes waar men normaalgesproken langsloopt. Het verrassingselement van deze hofjes achter poorten en panden is een toevoeging op de locaties die al langere tijd meedraaien.

Waanzinning Utrecht

Lokale ondernemers dragen Kunstroute Vaals door het openstellen van hun locatie, het aanbieden van een amuse, en/of het tentoonstellen van kunst. Twee nieuwe zaken in de Kerkstraat en Akenerstraat (Geschenk en Michelinoos) presenteren zich dit jaar voor het eerst tijdens de Kunstroute. Voor de echte wandelaars biedt Wandel café Hoeve de Linde behoudens een lekker hapje, een waanzinnig uitzicht. De reacties van de bezoekers op deze ‘nieuwelingen’ zijn heel positief! Op deze manier wil Kunstroute Vaals laten zien dat de verbinding tussen kunst, cultuur, gastronomie en ondernemerschap een belangrijke pijler is om evenementen als deze te kunnen organiseren.
 

 

Weersbestendig

Kunstroute Vaals in Zuid Limburg is verder weersbestendig. De tentoongestelde kunst staat grotendeels binnen. Tijdens slecht weer dus lekker droog, tijdens zon en hitte lekker koel vanwege de overwegend historische locaties! Volgt u de wandelroute, dan weet u zeker dat u niets mist. Loopt u liever op eigen gelegenheid naar de locaties, is dat ook geen probleem (mits u rekening houdt met de aangegeven openingstijden).

Een verrassend dagje uit, voor maar € 13,50. Inbegrepen zijn de wandelroute, de kunstgids met informatie over alle deelnemende kunstenaars en de amuses. Kaarten kunt u tijdens de Kunstroute kopen bij het VVV-kantoor in Vaals, Maastrichterlaan 73a (di t/m zo). Dit is tevens de start van Kunstroute Vaals (u kunt tussen 10.00 uur en 13.00 uur starten). Meer weten over Kunstroute Vaals en alle nevenactiviteiten? Houd dan de website in de gaten.

Comments are closed.