Ontdek de andere kant van Istanboel

De Turkse metropool Istanboel wordt momenteel omschreven als de hipste stad ter wereld, gelegen aan zowel het Europese als Aziatische werelddeel en in tweeën gesplitst door de rivier de Bosporus. Toch wordt de Aziatische kant van de stad, met haar prachtige cultuur en vele bezienswaardigheden, vaak over het hoofd gezien. Turkish Airlines presenteert daarom de top 10 belangrijkste redenen voor een bezoek aan de Aziatische kant van Istanboel.
turkish-airlines-route

1.Kiz Kulesi (Meisjes Toren)

Een toren gelegen op een klein eilandje in de Bospurus, duidelijk zichtbaar vanuit verschillende wijken in Istanbul. Volgens de legende zou de toren gebouwd zijn door een Osmaanse sultan, die zijn dochter erin liet opsluiten. Er was namelijk voorspeld dat de dochter zou sterven op haar 18e verjaardag en de sultan dacht dat ze in de toren veilig zou zijn. Toch overleed de prinses zoals voorspeld op haar 18e verjaardag, door toedoen van een slangenbeet. De slang had zich verstopt in een mand fruit die de sultan zijn dochter liet brengen op haar verjaardag.

 

 

2. Camlica Heuvel

Is de hoogste berg van Istanboel en bevindt zich aan de Aziatische kant in Üsküdar. Het is beroemd om haar prachtige uitzicht op de zonsondergang over Istanboel en de Bosporus. De groene heuvel is ook een toeristische plaats met vele cafeetjes.

3. Prinseneilanden

Perfect voor een dagje uit, de prinseneilanden zijn negen eilanden die ongeveer 20 kilometer van Istanboel afliggen, vlakbij de Aziatische kust. De eilanden liggen in de Zee van Marmara en vier ervan zijn bewoond, namelijk Büyükada, Kinaliada, Burgazada en Heybeliada. Hedendaags wonen er vooral rijke inwoners van Istanboel, die in de zomer hierheen trekken.

4. Kadiköy markt

Deze markt ligt in het oude stadsdeel Kadiköy, gelegen aan het Aziatische deel van Istanboel. Een gezellige lokale markt met veel kleine winkels, eetgelegenheden en kraampjes.

5. Bagdat Avenue

Deze opmerkelijke straat aan de Aziatische kant van Istanboel, is de P.C. Hooftstraat in het kwardraat. De luxe winkelstraat van ongeveer 14 kilometer lang loopt door de wijken Maltepe en Kadikoy, bijna parallel aan de kustlijn van de Zee van Marmara.

6. Anadolu Kavagi

Eén van de meest populaire excursies in Istanboel is een ferry tocht naar Anadolu Kavagi, vlak voor de Zwarte Zee. Een prachtige plek met uitzicht over de Bosporus en heerlijke visrestaurantjes.

7. Beylerbeyi Paleis

Het grootste Ottomaanse Paleis aan de Aziatische kust van de Bosporus. Het Paleis is tussen 1861 en 1865 gebouwd in opdracht van Sultan Abdülaziz. De sultan gebruikte het paleis als ontvangstruimte voor buitenlandse staatshoofden en andere belangrijke bezoekers.

8.Mihrimah Sultan Moskee

Een Ottomaanse moskee gelegen in de buurt Üsküdar, is een prominent herkenninspunt in Istanboel. Ontworpen door Mimar Sinan voor prinses Mihriman, tussen 1546 and 1548.

9. Anatolisch kasteel

Verwijst naar een kasteel en de wijk die eromheen is gebrouwd aan de oever van de Bosporus in Istanboel. Het kasteel werd gebouwd tussen 1393 en 1394 in opdracht van de Osmaanse sultan en is omgeven door pittoreske houten huisjes.

10. Haydarpaşa treinstation

Haydarpaşa is het belangrijkste station van Istanbul en is één van de belangrijkste historische symbolen van het stad. Het station bevindt zich in het Aziatische gedeelte van Istanboel en is geopend in 1908 als eindstation van de spoorlijn van Ankara naar Istanboel.

Meer bestemmingen

Ook zijn verschillende internationale en nationale bestemmingen bereikbaar met Turkish Airlines via Sabiha Gokcen.

Nationale bestemmingen

Ankara Trabzon
Adana Erzurum
Antalya Samsun
Diyarbakir Elazig
Kayseri Kars
Gaziantep
Hayat
Izamir

Internationale bestemmingen

Koeweit Tbilisi
Tehran Kiëv
Tel Aviv Moskou

Comments are closed.