Nieuwe Great Little Places in Wales

De Wales brochure “Great Little Places” heeft haar collectie uitgebreid met 9 nieuwe accommodaties. De brochure bestaat voornamelijk uit accommodaties die kunnen worden beschouwd als de verborgen schatten van Wales. Door opname in de brochure blijven deze schatten niet onontdekt.

wilton court landhuis, ross-on-wye

Brochure vol gastvrije accommodaties

De nieuwe editie 2014/2015 van de Wales accommodatie brochure “Great Little Places” is recentelijk verschenen en bevat historische boerderijen, alternatieve Bed & Breakfast accommodaties, gezellige herbergen, comfortabele gezinsaccommodaties en stijlvolle restaurants met overnachtingsmogelijkheid. De Great Little Places zijn veelal gevestigd in karakteristieke gebouwen, op mooie plekjes aan de kust of op unieke locaties. Ook in de prijs van de accommodaties is de variatie terug te zien. Voor elke portemonnee is iets te vinden. Wat de accommodaties gemeen hebben, is dat de gasten er warm en enthousiast worden ontvangen en gastvrijheid er hoog in het vaandel staat.

Nieuwe accommodaties

Een nieuwe accommodatie in de “Great Little Places” brochure is de Gellifawr Boerderij. Deze 19e-eeuwse boerderij is gevestigd in de ongerepte Gwaun Vallei, vlakbij de badplaats Newport en wordt omringd door de mooie Preseli heuvels in de regio Pembrokeshire. De slaapkamers combineren een traditionele en hedendaagse stijl en in het restaurant worden lokale producten geserveerd waaronder het allerbeste Pembrokeshire lamsvlees.

Een andere nieuwe accommodatie is het Wilton Court landhuis gelegen aan de oevers van de rivier de Wye, op de grens van Wales met Engeland. Het is een gastvrije en romantische locatie. Elke kamer beschikt over luxe verzorgingsproducten uit de collectie van Gilchrist & Soames en kimono’s. Ook beschikt het landhuis over een zeer goed restaurant. De koks hebben beide een grote liefde voor koken en laten deze liefde samen smelten bij het bereiden van de gerechten. Alle gerechten zijn volledig huisgemaakt.

Ook nieuw in de brochure is landhuis Pentre Mawr gelegen in Denbigh. Het landhuis wordt gerund door de familie Carrington-Sykes, die persoonlijke aandacht voor haar gasten hoog in het vandaal heeft staan. Het landhuis van de familie is al 400 jaar oud en toont haar geschiedenis onder andere door de aanwezigheid van vele authentieke en antieke meubels en accessoires. De kamers zijn voorzien van een groot hemelbed en een badkamer met jacuzzi.
 

 
Het Caemorgan herenhuis, gelegen in Cardigan, is ook toegevoegd aan de “Great Little Places” brochure. Het herenhuis is onlangs van top tot teen gerenoveerd. Slaapkamers met grote bedden, Egyptisch katoenen beddengoed, luxe badjassen en exclusieve toiletartikelen kenmerken de luxe van deze accommodatie. In het restaurant worden moderne Europese gerechten, geserveerd. Caemorgan is een uiterst comfortabele accommodatie en heeft nog een pluspunt: op slechts 10 minuten afstand is een prachtig strand te vinden.

Nauwkeurig selectieproces

De Wales brochure “Great Little Places” maakt deel uit van de Welshe Rarebits collectie, waarin al bijna 200 jaar de meest uitzonderlijke plekken van Wales voor het voetlicht worden gebracht. De Great Little Places krijgen niet zomaar een plekje in de brochure. Zij worden persoonlijk geselecteerd door het Great Little Places team. Redacteur Emyr Griffith: “Tijdens de selectieprocedure – waarvoor we heel Wales doorreizen – zoeken we naar locaties met enthousiaste gastvrouwen en –heren, die precies weten waar de reiziger van tegenwoordig behoefte aan heeft.” Daarnaast is de sfeer erg belangrijk en wordt er bij het selecteren veel aandacht besteed aan onderscheidende details zoals de aanwezigheid van verse bloemen, zachte handdoeken, knusse haardvuren en een goede keuken.

Comments are closed.