Boeing en Arke vieren levering van eerste 787 Dreamliner

Boeing en Arke vierden donderdag de aankomst van de eerste 787-8 Dreamliner op Schiphol van de airline. Het vliegtuig vertrok woensdag van Paine Field in Everett, Washington, voor zijn vlucht naar Nederland. Arke is onderdeel van wereldwijd marktleider TUI Travel PLC.

dreamliner-arke

De 787 Dreamliner past precies bij onze activiteiten in Nederland. Wij zijn erg enthousiast dat we de eerste luchtvaartmaatschappij in Nederland zijn, die dit vliegtuig kan aanbieden aan klanten als onderdeel van onze fantastische vakanties. Passagiers die met de 787 van Arke vliegen, zullen zeker het ruime interieur en de grotere ramen waarderen. Zij komen uitgeruster op hun bestemming aan, wat het toestel tot een perfecte start van een vakantie maakt. Zegt Elie Bruyninckx, CEO van TUI Nederland.

De 787 is vanuit technologisch oogpunt het meest geavanceerde toestel ter wereld. De helft van de basis van het vliegtuig, waaronder de romp en de vleugels, bestaat uit composiet. De 787 is een middelgroot toestel met een actieradius van een groot vliegtuig en biedt ongeëvenaarde brandstofefficiëntie. Het toestel gebruikt twintig procent minder brandstof dan andere middelgrote vliegtuigen.

 

 

Wij zijn erg blij dat Arke, dat uitsluitend met Boeing vliegtuigen vliegt, nu beschikt over zijn eerste 787 en hiermee de eerste Nederlandse airline is met dit revolutionaire toestel. TUI Nederland is een toonaangevende speler in de Nederlandse toerismesector. De Dreamliner zal een belangrijke rol spelen in het bieden van onderscheidend vermogen en zorgen voor een ongeëvenaarde passagierservaring.

Zegt Todd Nelp, vicepresident European Sales bij Boeing Commercial Airplanes.

Arke zet de 787 in tussen Amsterdam en Curaçao, Aruba en Bonaire. Het toestel is het eerste in een serie van drie Dreamliners die onderdeel worden van de Boeing-vloot van Arke die ook volgende-generatie 737’s en 767-300ER’s (Extended Range) omvat. TUI Travel heeft in totaal vijftien 787-8’s besteld, waarvan er inmiddels zes zijn geleverd. Zij worden nu gebruikt door de drie luchtvaartmaatschappijen van TUI: Thomson Airways, Jetairfly en nu ook Arke.

subtitel

Comments are closed.