Food Adventure tours in het zuiden van Wales

Op 13 mei gaat in Wales een nieuw culinair concept van start. Het bedrijf Food Adventure biedt consumenten tours aan die hen de mogelijkheid geven om een kijkje achter te schermen te nemen bij enkele van de beste lokale producenten van voedsel en drank in het zuiden van Wales.
wales-food-adventure

Nieuw concept op gebied van culinaire tours

Op 13 mei lanceert het bedrijf Food Adventure een nieuw concept op het gebied van culinaire tours in Wales. Tijdens verschillende, kleinschalige tours neemt de organisatie een select gezelschap mee naar enkele van de beste Welshe producenten van voedsel of drank in het zuiden van Wales. Deelnemers aan een tour krijgen een exclusief kijkje achter de schermen en leren meer over het verhaal achter de productie. Uiteraard worden de delicatessen ook geproefd tijdens een maaltijd. Naast culinaire tours biedt Food Adventure ook diners aan in exclusieve restaurants. Gasten kunnen hierbij niet alleen genieten van heerlijke gerechten, maar krijgen tevens een kookdemonstratie en ontmoeten de chef.

Bekroonde wijngaarden en duurzaam gerookte vis

Alle tours en diners zijn boekbaar via de website van Food Adventure Op 26 mei wordt er bijvoorbeeld een wijntour aangeboden, waarbij deelnemers een bezoek brengen aan twee bekroonde wijngaarden en kunnen genieten van een vijfgangen lunch in het Llansantffraed Court Hotel in Monmouthshire, dat al zeventien jaar op rij twee AA rosettes in ontvangst mocht nemen.
 

 

Andere touropties zijn onder andere een ochtend voedsel zoeken in de natuur, gevolgd door een lunch in het fameuze restaurant The Gallery in Barry of een bezoek aan de Black Mountain Smokery in Crickhowell in de Brecon Beacons. Deze laatste wordt gerund door het echtpaar Jo en Jonathan Carthew, dat traditioneel gerookte vis, vlees, gevogelte en kaas produceert. Deelnemers aan de tour brengen de hele dag door in de zestiende-eeuwse cottage van het echtpaar. Ze leren alles over de gerookte producten en bereiden tijdens een kookcursus van Jo een heerlijke driegangen lunch.

Ambachtelijke producenten op diverse locaties

Om de verschillende tours mogelijk te maken, is Food Adventure een samenwerking aangegaan met verschillende ambachtelijke producenten, chefs, kookdocenten en restaurants in het zuiden van Wales. De tours en diners vinden plaats op diverse locaties in Zuid Wales, afhankelijk van het thema van de tour en de betrokken producenten. Bij de selectie van de locaties wordt rekening gehouden met een goede bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer. Op verzoek kan Food Adventure vanaf diverse steden een transfer bijboeken voor deelnemers aan een tour.

Comments are closed.