Het beroemde verhaal van Alice in Wonderland

Het beroemde verhaal van Alice in Wonderland is geïnspireerd op een meisje dat vakantie vierde in Llandudno in Wales. Deze zomer lanceert Llandudno, in het noorden van Wales, een speciale app die toeristen de mogelijkheid biedt om een audiovisuele wandeling door de stad te maken. Onderweg komen de hoogtepunten uit het sprookje van Alice in Wonderland voorbij en ontdekken de bezoekers meer over het leven van de echte Alice.

alice-in-wales

Nieuwe wandelroute

In de zomer van 2014 lanceert Llandudno een nieuwe, interactieve wandeling door de stad, gebaseerd op de avonturen van de fictieve Alice in Wonderland en het leven van de echte Alice. Aan de hand van een speciale app, de “Follow the White Rabbit app”, kunnen toeristen de wandelroute volgen terwijl ze onderweg mee worden genomen in de verhalen van Alice en het Witte Konijn. Doordat de app gebruikmaakt van augmented reality, kunnen bezoekers virtueel het konijnenhol uit het boek ingaan, kennismaken met de Maartse Haas of een kopje thee drinken met de Hoedenmaker. De app kan binnenkort gedownload worden via de Google Play Store of de iOS App store.

Langs de route staan diverse houten sculpturen van karakters uit het boek. Toeristen zonder smartphone kunnen een speciale plattegrond kopen die dient als gids. De gehele route is makkelijk te navigeren door simpelweg de bronzen voetafdrukken van het Witte Konijn door de stad te volgen. In aanvulling op de wandelroute organiseert het St Tudno Hotel ook ‘Hoedenmaker Theeparty’s’ en voert het theatergezelschap ‘Looking Glass’ in Llandudno speciale wandelende theatervoorstellingen op.

Alice Liddell muze van schrijver Lewis Carroll

In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk verscheen van “Alice in Wonderland” het wereldberoemde verhaal van Lewis Carroll over een meisje dat in een konijnenhol valt, in een wonderlijke wereld terechtkomt en allerlei spannende avonturen beleeft. Weinig mensen weten dat de fictieve Alice uit de boekklassieker is gebaseerd op de vakantieavonturen van een bestaande Alice, te weten Alice Liddell. Alice Liddell bracht haar jeugdvakanties door in Llandudno, een badplaats gelegen aan de noordkust van Wales. Zij kwam in 1861 op achtjarige leeftijd voor het eerst naar Llandudno om hier met haar familie vakantie te vieren in de Tudno Villa Appartementen, tegenwoordig het St Tudno Hotel. In de jaren die volgden, kwam de familie vaak in Llandudno en zij bouwden hier zelfs hun eigen vakantiewoning. Het waren de vakantieavonturen van deze Alice die schrijver Lewis Carroll, een vriend van de familie Liddell, inspireerde tot het schrijven van “Alice’s adventures underground”, later gepubliceerd als de klassieker “Alice in Wonderland”.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het noorden van Wales is uitstekend bereikbaar. Er gaan regelmatig autoveerboten naar Dover, Harwich, Hull en Newcastle. Vandaar rijdt u heel gemakkelijk naar Wales. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff. Vanaf de luchthavens van Birmingham, Liverpool en Manchester bent u in een paar uur in Noord Wales.

Comments are closed.