Ontsnappen aan de WK voetbalgekte? Het kan!

Van 12 juni tot en met de finale op 13 juli zullen veel Nederlanders aan de buis gekluisterd zijn om niets te missen van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Is het voor veel voetballiefhebbers een reden om thuis te blijven, voor diegenen die niets met voetbal hebben, kan het juist een ideale periode zijn om er op uit te trekken. Voor wie zich niet uit het veld wil laten slaan door de voetbalhysterie zijn er legio mogelijkheden om enkele dagen in het buitenland te scoren. Vriendinnen groepjes, koppels of zelfs mannen die zich van het voetbalgeweld willen afzonderen, kunnen kiezen uit talrijke tripjes tussen medio juni en medio juli. Hieronder een schot voor de boeg.

Dragon Boat Festival Hongkong

Dragon Boat Festival Hongkong

Zwemmen met dolfijnen in Benidorm

Op twee uur vliegen van Schiphol liggen de zonovergoten stranden van Benidorm plus een bruisend nachtleven. Voor een bijzondere ervaring ga je zwemmen met dolfijnen in het Mundomar attractiepark, een paar dagen wandelen of fietsen door het Serra Gelada Natur Park, bezoek je de Bodegas Enrique Mendoza of de Valor chocolade fabriek in Alicante. Tussen 6 en 15 juni wordt in Benidorm een gastronomische week georganiseerd waarbij restaurants lokale gerechten tegen scherpe prijzen aanbieden. Een bijzonder evenement is de ‘Hogueras de San Juan’ (de vreugdevuren van San Juan) dat dit jaar van 19-24 juni plaatsvindt in Alicante en Benidorm: tientallen kolossale figuren van hout en papier marché worden tentoongesteld en de laatste dag verbrand waarna men’s nachts massaal een duik in zee neemt.

Zwemmen met dolfijnen in Benidorm

Zwemmen met dolfijnen in Benidorm

Bierbad voor mannen

Meer willen zweten dan de voetballers op het veld? Dat is geen probleem bij de 50 hotels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland aangesloten bij het samenwerkingsverband Wellness-Hotels & Resorts die naast tientallen behandelingen ook ieder een groot saunalandschap bieden waar geen tv of radioverslag te horen is. Bijzonder is het bierbad arrangement voor mannen of met zijn tweeën in een hooibad liggen in hotel Zugspitze in het zuiden van Duitsland.

 

 

Saunalandschap exclusief voor vrouwen

Geen mannen om je heen willen hebben, het Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in Zuid Duitsland biedt in de nieuwe aanbouw nu een aparte sparuimte van 300m² exclusief voor vrouwen: en als extraatje – vanuit de biosauna heb je een majestueus uitzicht op de bergen.

Altbier kroegentocht in Düsseldorf

Op korte auto- of treinafstand van Nederland is Düsseldorf een geschikte stedentripbestemming; cultuur opsnuiven in 26 musea, het indrukwekkende Schloss Benrath bezoeken of swingen tijdens het Open Source muziekfestival op 12 juli. Het toch al niet misselijke winkelaanbod in de sjieke winkelstraat Königsallee is nu uitgebreid met het luxe warenhuis Kö-Bogen naar een ontwerp van de Amerikaanse archiect Daniel Liebeskind. In het oogstrelende warenhuis zitten vele internationale topmerken.

Mannen die een weekendje wil stappen in Düsseldorf zullen geen probleem hebben met de bijnaam van de Altstad – ‘the longest bar in the world’. Het aanbod aan kroegen is fenomenaal en tijdens de ‘Altbeer safari’ ga je met een Engelstalige gids twee uur op een proeftocht langs 5 lokale brouwerijen.

Bier route in Dusseldorf

Bier route in Dusseldorf

Met stip: stedentrip Metz + Nancy

Combineer dit tweetal en je gaat in een wavestemming weer naar huis. De steden Metz en Nancy in de Lorraine – op nog geen uur rijden van elkaar – hebben prachtige historische centra met kathedralen, middeleeuwse panden, prachtige pleinen waaronder Place Stanislas in Nancy en Place St Louis in Metz, winkels, musea, een overvloed aan terrassen, restaurants en hotels en een sfeervol uitgaansleven.

Scoor met een weekendje Wenen

Waar voetbal niet bepaald synoniem staat aan romantiek gaat dat voor Wenen wel op. De stad ademt geschiedenis, muziek, nostalgie maar toont de laatste jaren steeds meer een hippe en trendy zijde. Niet alleen hetero’s, ook homo’s en lesbiennes vinden steeds vaker hun weg naar de gay-vriendelijke hoofdstad. Bijvoorbeeld tussen 11 en 15 juni wanneer het jaarlijkse gay festival Vienna Pride plaatsvindt met als hoogtepunt de bonte stoet op zondag 15 juni langs de Ringstrasse.

Muziekliefhebbers hebben de jaarlijkse Danube Island Festival hoog op hun verlanglijst staan: een bonte verzameling aan muzikale optredens variërend van pop, jazz, electronic en Schlagers op verschillende podia van 27-29 juni op het Donau eiland in Wenen. En wil je echt indruk maar dan ook echt indruk maken op je partner – we hebben het niet over met hem of haar op de middenstip van een voetbalveld staan – boek dan een overnachting in de fabelachtige nieuwe suite in het Schönbrunn paleis en waan je als keizer Joseph en Sissi – kost wat meer dan een kaartje voor de finalewedstrijd maar zij/hij vergeet het de rest van zijn/haar leven niet.

Reims en Troyes: een fijn een-tweetje

In de Champagne-Ardenne hebben ze geen voetbaloverwinning nodig om champagne te drinken. Daar is iedere dag een reden om een fles te openen. De streek leent zich uitstekend om een paar dagen per auto te verkennen en enkele champagenhuizen te bezoeken. Er zijn er meer dan 300 dus aan keuze geen gebrek. De regio heeft tevens vele kastelen waar je kunt overnachten – denk aan het kasteel van Etoges ten zuiden van Epernay, Les Crayéres in Reims en het Hotel Maison de Rhodes in het centrum van Troyes. Reims en Troyes zijn sowieso pareltjes van steden die een prima een-tweetje zijn.

Gambia – juist in de zomermaanden een voltreffer

Toeristen bezoeken Gambia in grote getalen in de winterperiode vanwege de gegarandeerde zon maar voor de ware natuurliefhebber is er maar een seizoen interessant – de zomermaanden. Het wordt ‘the green season’ genoemd want juist dan staat het land in bloei en in plaats van gejoel in voetbalstadia hoor je het gekwetter van honderden vogelsoorten. Ja, er zijn in deze periode flinke regenbuien maar die zijn van korte duur. Bijkomend voordeel zijn de hotelprijzen die lager zijn dan de winterperiode. Arkefly vliegt in de zomermaanden eenmaal per week naar Banjul. Nou vooruit, Gambianen houden ook van voetbal maar de tweede nationale sport is worstelen – leuk om tijdens je vakantie deze sportvorm eens te bekijken.

Shop till you drop in Hongkong

Op zoek naar designer labels of kleding voor spotprijzen? Toeristen raken niet uitgekeken op het immense winkelaanbod in Hongkong want shoppen in deze Aziatische metropool is een feest voor ieder budget. Van 27 juni tot en met 31 augustus is het de Hong Kong Summer Spectacular uitverkoopperiode.

Een evenement dat nu jaarlijks honderdduizend kijkers trekt is het jaarlijkse Dragon Boat Races festival in juni in de haven van Hongkong. Dit visuele spektakel trok afgelopen jaar 5000 deelnemers en 200 teams uit de hele wereld. Het vindt plaats van 6-8 juni.

Comments are closed.