Ribe gekozen tot mooiste stadje van Europa

Ribe, het oudste stadje van Denemarken, is onlangs gekozen tot Europa’s Mooiste Stadje. Online hotelreserveringsdienst hotel.info organiseerde in samenwerking met reisblog GlobalGrasshopper een pan-Europese rondvraag over de meest populaire en mooiste dorpen en kleine stadjes van Europa. Het middeleeuwse Deense domstadje Ribe, met overblijfselen uit de Vikingtijd, kreeg de meeste stemmen en won daarmee de titel.

peder_down_slippe

Internetgebruikers konden stemmen op 52 deelnemers, waaronder Ronda in Spanje, Dubrovnik in Kroatië, Positano in Italië en Óbidos in Portugal. Meer dan 46.000 stemmen werden uitgebracht, waarvan het Deense stadje Ribe er ruim 5000 kreeg en daarmee de titel in de wacht sleepte.

De overwinning is fantastisch voor een stadje als Ribe, dat nu een extra stimulans heeft gekregen om zich nog meer te profileren in landen als Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk.

Zegt Henrik Vej Kastrupsen, VVV-directeur in de gemeente Esbjerg.
 

 

Jutland

Ribe ligt aan de zuidwestkust van Jutland, bij het Deense Nationaal Park De Waddenzee, op circa 680 kilometer van Utrecht. Het goed bewaard gebleven middeleeuwse stadje heeft een markant Vikingverleden. Geliefd bij Nederlandse gezinnen zijn het vakantiepark Ribe Byferie en de grootste Vikingmarkt van Scandinavië, die jaarlijks in de meivakantie plaats vindt bij het Ribe VikingeCenter. Andere aanraders zijn het museum Ribes Vikinger en een wandeling met de nachtwacht tijdens zijn avondronde door de stad. In de omgeving van Ribe kan men zeehonden spotten, het Waddenzee Informatiecentrum bezoeken en in bepaalde perioden het natuurfenomeen Sort Sol ervaren, waarbij een miljoen spreeuwen zich voor zonsondergang verzamelen en een indrukwekkende luchtdans maken.

Comments are closed.