Miljoenen toeristen vieren het grootste feest van het jaar in Brazilië

Samba parades, flamboyante kostuums en uitbundige straatfeesten. Morgen barst het grootste feest ter wereld weer los in Brazilië. Het carnaval trekt miljoenen toeristen naar steden als Salvador, São Paulo, Florianopolis en natuurlijk Rio de Janeiro. Zo verwacht het ministerie van toerisme maar liefst 1,6 miljoen toeristen in het noordoosten van het land en 920.000 in Rio de Janeiro. Het noordoosten van Brazilië trekt zo’n 1,6 miljoen toeristen. Dit levert naar schatting 487 miljoen euro op. De feesten in de regio Pernambuco zijn het populairst, hier komen zo’n 850.000 bezoekers op af. Gevolgd door de deelstaat Bahia waar zo’n 690.000 toeristen dit jaar carnaval vieren. Salvador, de hoofdstad van Bahia, is ook favoriet onder Brazilianen. De stad maakt maar liefst 24 kilometer straat vrij voor de wereldberoemde parades die gratis te bezoeken zijn.

carnaval-brazilië

Dag en nacht

Het carnaval in São Paulo draait om de optocht in het Sambadrome. Hier laten sambascholen uit de hele stad zien wat ze in huis hebben en strijden ze om de prijs voor de beste optocht. Het feest gaat de komende week dag en nacht door. Van straatparades tot extravagante verkleedfeesten. Naar verwachting komen er 28.000 toeristen af op het carnaval in São Paulo. Ítalo Cardoso, vice president van het toeristisch bureau van São Paulo (SPTuris), verwacht dat het aantal dit jaar verdubbelt. Volgens SPTuris waren er vorig jaar 14.000 toeristen, van de in totaal 110.000 bezoekers. Zij gaven gemiddeld 227 euro per persoon uit.

 

 

Pop Gay beauty contest

Florianópolis is de bestemming voor homo’s, biseksuelen en transgenders. Hier wordt de bekende Pop Gay beauty contest voor travestieten en transgenders georganiseerd. Op deze wedstrijd komen zo’n 40.000 tot 50.000 bezoekers af. Terwijl de traditionelere samba parades en feesten dj’s van over de hele wereld aantrekken.

920.000 toeristen in Rio

Rio de Janeiro organiseert misschien wel het meest opvallende feest van allemaal. Hier komen zo’n 920.000 toeristen op af. Volgens het toeristisch bureau van Rio de Janeiro (Riotur), brengt het carnaval zo’n 649 miljoen euro op, waarvan het toerisme verantwoordelijk is voor 548 miljoen euro. Een toename van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. King Momo, de symbolische koning van het carnaval, wordt gekroond door de burgemeester van Rio en geeft het startschot voor het festival en de eerste sambaparade van het seizoen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een explosie van extravagante kostuums en oogverblindende dansoptredens.

Comments are closed.