Franse wintersportplaatsen maken werk van duurzaam toerisme

Veilig skiën in de verse poedersneeuw op niet-geprepareerde pistes kan in Les Menuires, door de speciaal aangelegde ‘natuurzones’. Co’lidays is hier het nieuwe wachtwoord: Les Menuires stimuleert de saamhorigheid onder zijn gasten en maakt het alleenstaanden gemakkelijker om contacten te leggen. Bijvoorbeeld door appartementen te delen en te carpoolen, wat meteen ook beter is voor het milieu.

frankrijk-wintersport

Courchevel en Val Thorens hebben de eerste hybride sneeuwschuiver ter wereld aangeschaft: de PistenBully 600E van de firma Kässbohrer. Dit betekent onder meer 99 procent minder uitstoot van fijnstofdeeltjes. De diesel-elektromotor verbruikt 20 procent minder brandstof.

Les Gets

Ook Les Gets zit op dit gebied zeker niet stil: er worden twaalf gemeenschappelijke gebouwen op hout gestookt, de gemeente deelt portable asbakjes uit, de hoteliers hebben een milieudocument ondertekend en steeds meer straten zijn autovrij. Eén dag per jaar helpen locals en toeristen mee het zwerfvuil te verzamelen. In Alpe d’Huez kan men gebruik maken van elektrische auto’s om van A naar B te komen. Deze auto’s, de iMoov’s, zijn een extra service voor de vakantieganger naast de gratis elektrische pendelbussen.

 

 

In de wintersportplaatsen La Clusaz en Le Grand Bornand staat een duurzame aanpak ook voorop. Zo staat het label ‘Station verte de vacances’, dat Le Grand Bornand als 200e dorp van Frankrijk in ontvangst mocht nemen, garant voor het behoud van de natuur in de omgeving.

Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden. Daarom zijn er dit seizoen in de Franse wintersportplaatsen nog meer initiatieven genomen om de wintersport doordachter, schoner en ‘groener’ te maken.

Comments are closed.