Gelderse streken pakken uit op de Fiets- & Wandelbeurs 2014

De vier Gelderse streken Veluwe, Achterhoek, Regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland bieden veel fiets- en wandelmogelijkheden. Het aantrekkelijke landschap, het uitgebreide fietsroutenetwerk en goede fietspaden heeft er zelfs voor gezorgd dat Gelderland tot Nederlandse Fietsprovincie van het Jaar 2013 is verkozen. De fiets- en wandelbeurs op 1 en 2 maart in de RAI in Amsterdam is een perfecte gelegenheid om de regio’s aan het publiek te presenteren. In een gezamenlijk paviljoen in hal 11 presenteren de vier regio’s zich onder de noemer ‘Gelderland levert je mooie streken’. In de stand tref je een scala aan nieuwe activiteiten van de vier Gelderse streken aan, kun je gratis fiets- en wandelroutes meenemen en inspiratie opdoen voor een kort of langer verblijf.

wandelen-in-heerde

Succesvolle thema’s

Gelderland biedt in 2014 tal van nieuwe routes om te fietsen en wandelen. Aan de hand van luisterverhalen komt vanaf het voorjaar van 2014 de Spannende Geschiedenis van Gelderland tot leven. Middels bijzondere routes en interessante arrangementen kun je dan kennismaken met acht historische tijdlijnen en liefst tweehonderd locaties.

 

 

Nieuws uit de streken

In het kader van Ede, Hoofdstad van de smaak worden dit voorjaar drie nieuwe smaakroutes gelanceerd. Niet alleen is het prachtig fietsen in deze Veluwse Vallei, ook kun je onderweg afstappen om een kijkje te nemen op een kaasboerderij, te proeven van streekproducten of een souvenir te kopen in één van de landwinkels. Je kunt in de zomer van 2014 in de regio Arnhem Nijmegen een fietstocht combineren met een fiets-pendelboot. Zo kun je een vaartocht over de Rijn, de Waal of de IJssel makkelijk uitbreiden met een mooie tocht door de uiterwaarden. De fiets mag gewoon mee aan boord! Fietsen en wandelen in de Achterhoek is genieten van prachtige natuur, historie en prachtige fiets- en wandelroutes. Tijdens tal van fiets- en wandelroutes in de Achterhoek neem je zelfs een kijkje over de grens. Rivierenland biedt tijdens de beurs al haar fietsroutes gratis aan. Haal in de stand een gratis bundel van maar liefst 19 thematische fietsroutes.

Presentatie op de Fiets en Wandelbeurs

De stand van ‘Gelderland levert je mooie streken’ bevindt zich in hal 11 van de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam. De Fiets- en Wandelbeurs wordt gehouden op 1 en 2 maart 2014 in de Amsterdam RAI.

Comments are closed.