Alle Bilderberg Hotels opnieuw Green Key gecertificeerd

Alle 18 hotels van Bilderberg hebben dit jaar opnieuw het Green Key certificaat ontvangen. Dat gebeurde tijdens een landelijke Green Key bijeenkomst, waar de MVO-coördinatoren het officiële certificaat uitgereikt kregen. Daarbij werden de inspanningen van Bilderberg extra beloond.

bilderberg-green-key-gecertificeerd

Green Key

Green Key is een internationaal erkend duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Bedrijven met een Green Key keurmerk voeren een verantwoord duurzaamheidsbeleid en doen meer aan het milieu dan de wet en regelgeving verlangt. Bilderberg werd –naast de gebruikelijke puntentelling– extra beloond, vanwege het initiatief om alle ICT te verplaatsen naar één datacentrum, in plaats van dit per hotel te organiseren. Dit levert een grote energiebesparing op.

We zijn bijzonder trots op het verlengen van de certificering, waarvoor door de hotels uitstekend teamwork is verricht. Het is mooi op te zien dat onze medewerkers zowel passie voor gastvrijheid hebben, als ook passie voor onze omgeving. Het traject naar Green Key heeft in onze hotels veel individuele initiatieven doen ontstaan.

Aldus Dries van der Vossen, Algemeen Directeur van Bilderberg.

Bilderberg streeft ernaar de milieuprestaties voortdurend te verbeteren en zuinig en bewust om te gaan met het milieu. Naast het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, LED-verlichting en het actief scheiden van afval om het milieu zo min mogelijk te belasten, wordt momenteel gewerkt aan de opzet van e-facturatie om verdere papierbesparing te realiseren. Met het project On the Move wil Bilderberg de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van de medewerkers naar een hoger plan brengen, zodat meer mensen gezond, met plezier en langer aan het werk komen en blijven.

 

 

Bewust Bilderberg

Dit jaar verschijnt de ge-update MVO rapportage, getiteld Bewust Bilderberg, waarin de hotelorganisatie de resultaten en ambities presenteert van de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. De rapportage, die voor het eerste verscheen in 2011, is opgesteld volgens de verslaggevingsrichtlijn van het Global Reporting Initiative en is gebaseerd op de richtlijnen van ISO 26000, duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid en wensen van gasten, klanten en medewerkers.

Comments are closed.