Tsjechische praalstad Praag ook bereikbaar voor budgetreizigers

Ook wie niet over een groot reisbudget beschikt, kan z’n hart ophalen in Praag. De Tsjechische hoofdstad biedt reizigers met een kleine portemonnee vele moderne hotspots.

hotel-praag

Overnachten voor een prikkie

Wie luxueus maar goedkoop wil overnachten, is in Praag aan het goede adres. Hostels zijn er in verschillende soorten en maten. Van luxueuze en designkamers met eigen badkamer en toilet, tot aan moderne hostels met zowel slaapzalen als appartementen. Reizigers die meer van privacy houden kunnen terecht in de vele betaalbare maar trendy hotels. Overnachten in Praag kan al vanaf €10,- per nacht.

Op budget buikje rond eten en drinken

Uitgaan kan duur zijn, maar hoeft niet. Eten, loungen én dansen doe je in Radost FX, waar je de avond begint in het grotendeels vegetarische restaurant en de nacht dansend in de club vervolgt. In de betaalbare Aloha Bar & Club worden de beste en meest authentieke cocktails van Praag geserveerd. Wie beroemdheden wil spotten moet naar M1 Lounge Bar & Club, een hippe club waar de prijzen nog steeds laag zijn.

aloha-bar-praag

Events

De Tsjechische hoofdstad staat vooral in de lente en zomer in het teken van diverse events. Op 30 april vindt Witches‘ Night plaats: tijdens deze combinatie van Halloween en vreugdevuren neemt men afscheid van de winter en luidt men de nieuwe lente in. Tijdens het Prague Spring Festival in mei staat lokale muziek centraal, variërend van klassiek tot aan moderne jazz. Eind juni moet je bij de rivier Vltava zijn: de hele stad danst tijdens United Islands of Prague bij de concerten van nationale en internationale artiesten.

 

 

Bereikbaarheid Praag

Praag is makkelijk te bereiken per vliegtuig, trein en auto. Dagelijks gaat er een vlucht vanuit Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad. Vanuit Rotterdam vertrekken er een paar vliegtuigen per week. Praag kan ook met de trein bezocht worden. Met de CityNightLine stap je ’s avonds aan boord in Nederland en ben je de volgende ochtend al in Praag. Opstappen kan in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Met de auto duurt de reis vanaf Amsterdam ongeveer 8 uur.

Comments are closed.