2013 zeer goed jaar voor Las Vegas

Las Vegas heeft in 2013 bijna 40 miljoen bezoekers verwelkomd en zeer goede resultaten behaald op het gebied van vergaderingen en congressen. De 2013 statistieken van de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) tonen een stabiele groei van de toeristische industrie, die 45 miljard dollar voor de lokale economie genereert en in meer dan 380 duizend banen voorziet. Met bijna 40 miljoen bezoekers in 2013, verwelkomde Las Vegas het op één na hoogste bezoekersaantal ooit. Met een tekort van slechts een kleine 60 duizend bezoekers behaalde de stad net geen nieuw record.

las-vegas-by-night

Nieuw record MICE

Op het gebied van vergaderingen en congressen behaalde Las Vegas afgelopen jaar wel een record. Meer dan 22 duizend vergaderingen, congressen en beurzen zorgden voor ruim 5 miljoen bezoekers, een nieuw record sinds 2008.

Zeer hoge bezettingsgraad

Ook de gemiddelde bezettingsgraad van hotels in Las Vegas toont een goed verloop. In 2013 was de gemiddelde bezettingsgraad van de meer dan 150 duizend kamers in de stad ruim 84 procent, maar liefst 22 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Met deze hoge bezettingsgraad vult Las Vegas meer kamers per nacht dan welke andere bestemming in Noord Amerika dan ook.

 

 

Nieuwe openingen

Met diverse resort openingen op de planning heeft Las Vegas een goede positie om verdere groei mogelijk te maken. Op dit moment zijn er in de stad projecten, met een gezamenlijke investering van meer dan 9 miljard dollar, aangekondigd of reeds in aanbouw. Met onder andere het SLS Las Vegas, het Delano Las Vegas en The Cromwell, het nieuwe resort van Caesars Entertainment. Ook op het gebied van entertainment breidt de stad verder uit met onder meer Slotzilla, een nieuwe Downtown zipline en The LINQ, het nieuwe entertainment centrum van Las Vegas op de beroemde Strip.

Positieve verwachtingen

De LVCVA is blij met de resultaten van 2013 en is positief gestemd over de komende jaren. Rossi Ralenkotter, CEO van LVCVA:

We zullen komend jaar verder aan onze toekomst werken en we verwachten dat we meer bezoekers dan ooit zullen verwelkomen als verschillende, langverwachte resorts en attracties in 2014 hun deuren openen.

Meer informatie: lasvegas.com

Comments are closed.