Airberlin: Op weg naar de 3-liter-record

Airberlin heeft in 2013 haar gemiddelde brandstofverbruik gereduceerd tot 3,3 liter per 100 afgelegde passagierkilometer (PKM). Dat is een verbetering van 2,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor (3,4 liter). Hiermee ligt airberlin meer dan één procent boven de door de IATA voorgeschreven jaarlijkse verbetering van 1,5 procent. In totaal heeft airberlin in het afgelopen jaar door de brandstofreductie ongeveer 70.000 ton CO2 bespaard. Dit is gelijk aan ongeveer 4.700 vluchten van München naar Palma de Mallorca. Op middellange termijn wil de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland haar brandstofverbruik reduceren tot 3 liter per 100 PKM.

airberlin

Airberlin geldt als pionier op het gebied van eco-efficiëntie en werkt er continu aan om haar brandstofverbruik verder te reduceren. In de periode van 1994 tot 2013 heeft airberlin haar specifieke brandstofverbruik per PKM met in totaal 25 procent gereduceerd. Voor haar engagement op het gebied van eco-efficiëntie is airberlin in de afgelopen jaren meervoudig onderscheiden. In 2013 ontving airberlin onder andere van het Amerikaanse vaktijdschrift Air Transport World de onderscheiding Silver Eco-Airline of the Year.

 

 

Wolfgang Prock-Schauer, Chief Executive Officer van airberlin, licht toe:

Onze betrokkenheid op het gebied van milieu is een vast bestanddeel van de bedrijfsfilosofie en tegelijkertijd een eminent kwaliteitskenmerk dat zowel voor passagiers als voor handelspartners steeds belangrijker wordt. Met ons omvangrijke programma op het gebied van brandstof-efficiëntie dragen wij bij tot de verantwoordelijke omgang met fossiele brandstoffen en leveren wij tevens een belangrijke bijdrage aan de reductie van de kosten.

Meer informatie rondom het thema eco-efficiënt vliegen staat ter beschikking op airberlin.com/umwelt.

Comments are closed.