Tsjechië maakt zich op voor gay friendly 2014

Tsjechië wordt een steeds aantrekkelijkere vakantiebestemming voor homo’s en lesbiennes. In 2014 staan er in heel Tsjechië, en in het bijzonder gay capital Praag en de opkomende gay city Brno, diverse homo(vriendelijke) festivals op de agenda. Ook openen er steeds meer gay friendly bars, hotels en sauna’s. Sinds het legaliseren van het homohuwelijk in 2006, is Tsjechië langzaam maar zeker uitgegroeid tot een van de meest seksueel liberale landen van Europa.

gay-pride-praag

Festivals

Het aantal gay friendly evenementen in Tsjechië is groeiende. Zo vindt in mei 2014 de Prague Rainbow Spring plaats, het internationale gay & lesbian kampioenschap voor volleybal, badminton, squash, hardlopen, zwemmen, beach rugby, tennis, golf en tafeltennis. Bovendien wordt in Praag sinds enkele zomers de bekende gay pride gevierd, ofwel de Prague Pride. Daarnaast wordt in november in de twee grootste steden van Tsjechië, Praag en Brno, het jaarlijkse Queer Film Festival Mezipatra georganiseerd; een filmfestival waarbij tientallen topfilms met homoseksuele thema’s worden tentoongesteld. Tot slot is er voor de dansliefhebbers de Oh My Gay Party, Praag’s grootste homofeest dat iedere drie maanden plaatsvindt. Hier komen zowel lokale als internationale DJ’s op af en het vormt een van de populairste hotspots ‘to czech out’ de knappe barmannen en sexy dansers.

Gay capital Praag

Wie geen tijd heeft om een van de gay friendly festivals bij te wonen, kan in Praag iedere dag van het bruisende nachtleven genieten. Zo begin je de avond met een drankje op het zomerse terras van het Celebrity Cafe of in de ultramoderne bar Silwer. De nacht sluit je af in een van de vele grote gayclubs zoals Club Termix, Club Temple en de Stage Club. Overdag nuttig je in het trendy en modieuze Cafe Cafe een kopje koffie met Tsjechische taart. Voor een relaxte middag bezoek je Praag’s nieuwste en grootste homosauna, Labyrint. Tot slot zorgt het gay friendly luxe design hotel Yasmin voor nachtrust midden in het centrum van Praag.

 

 

Gay scene buiten de hoofdstad

Ook buiten Praag duiken steeds meer trendy gay spots op. In de westelijk gelegen bierstad Plzen kun je met de voetjes van de vloer in de Misa G&L Club. In Brno, gelegen in westelijk Tsjechië, relax je in gay spa Las Palmas of verken je het nachtleven in Bar Club H46 of Club Depo. In Ostrava in het noordoosten van Tsjechië geniet je van een cocktail in een van de vele homobars die de stad rijk is, waaronder Bar Ikarus, Bar Fiesta of Rio City.

Comments are closed.