Schoonhoven, Creatieve Zilverstad aan de Lek. 30e Nationale Zilverdag!

Op maandag 9 juni 2014, 2e Pinksterdag, vindt voor de 30e keer de Nationale Zilverdag plaats. De Nationale Zilverdag is een bijzondere dag ; de historische binnenstad van Schoonhoven wordt dan omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidwerkplaats.

zilverstad-schoonhoven

Schoonhoven Zilverstad is een begrip in Nederland maar ook ver daarbuiten. In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. In ruim 700 jaar is Schoonhoven uitgegroeid tot de ‘CreatieveZilverstad aan de Lek’. Schoonhovense goud- en zilversmeden maken tot op de dag van vandaag traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Uniek in Nederland!

Tijdens de Nationale Zilverdag kan een groot publiek van 10.00 tot 17.00 uur kennis maken met alle facetten van de edelmetaalbranche. Op meer dan 140 plaatsen staan paviljoens en stands waar edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten de geheimen van het vak onthullen. De ateliers van de Schoonhovens goud- en zilversmeden zijn geopend, instellingen en opleidingen geven voorlichting en er wordt geëxposeerd, verkocht en vinden demonstraties plaats.

 

 

De Nationale Zilverdag is niet alleen interessant en gezellig voor bezoekers, het is ook dé ontmoetingsplek voor branchegenoten. Goud- en zilversmeden die ook willen deelnemen aan de Zilverdag kunnen zich aanmelden via de vernieuwde site zilverdag.nl

Zilverroots

De zilverroots zijn stevig in de stad verankerd. Zo is in Schoonhoven de enige Nederlandse opleiding voor goud- en zilversmeden, de Zilvervakschool gehuisvest. Hier leren de edelsmeden van de toekomst de fijne kneepjes van het vak. En ook het enige Zilvermuseum is gevestigd in Schoonhoven: Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Met een prachtige moderne en antieke zilvercollectie. Het Zilvermuseum Schoonhoven beschikt sinds kort ook over een zilversmederij, waarin twee zilver- en goudsmeden dagelijks aan het werk zijn. U bent van harte welkom op de Nationale Zilverdag, 2 Pinksterdag. Maar ook de andere 364 dagen van het jaar is Schoonhoven dé Zilverstad van Nederland. Ook dan ademt de stad de sfeer van goud-en zilversmeden.

Comments are closed.