Jaar van Welsche dichter Dylan Thomas

In 2014 viert Wales de honderdste geboortedag van Dylan Thomas, één van de meest prominente stemgeluiden in de Engelstalige literatuur. Gedurende het jaar staat er in Wales een gevarieerd programma op de planning om eer te bewijzen aan het leven, het werk en het erfgoed van de dichter en schrijver uit Wales.

-

Live stream met New York

Waar bezoekers van Wales in 2014 ook heen zullen gaan, de kans is groot dat zij kennis zullen maken met een stukje van de magie van Dylan Thomas. Er worden grote en kleine activiteiten georganiseerd, waaronder literaire Dylan Thomas weekenden in Laugharne –zuiden van Wales-, een Dylan Thomas tentoonstelling in de National Library of Wales in Aberystwyth –westen van Wales- en een live optreden van Under Milk Wood door het National Theatre Wales, in samenwerking met de BBC Cymru Wales. Een unieke productie waarin, door middel van live streams, wordt samengewerkt met spelers en stemmen uit verschillende plaatsen in de wereld, waaronder Laugherne en New York.

 

 

Over Dylan Thomas

Dylan Thomas werd op 27 oktober 1914 geboren in Swansea, in het zuiden van Wales. In 1934 verscheen zijn eerste dichtbundel 18 Poems en daarna volgden vele dichtbundels, korte verhalen en radio hoorspelen, waaronder Under Milk Wood dat in het Nederlands werd vertaald door Hugo Claus – Onder Melkwoud. Dylan Thomas overleed op 9 november 1953 tijdens een verblijf in New York, maar de populariteit van zijn werk nam na zijn dood alleen maar toe.

Meer informatie over Dylan Thomas en over alle activiteiten rondom Dylan Thomas die in 2014 in Wales worden georganiseerd: www.dylanthomas100.org

Zie ook: Wales

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff.

Comments are closed.