Hilton Worldwide opent deuren voor 1 miljoen jongeren

Hilton Worldwide maakte tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum 2014 het nieuwe commitment van het hele concern bekend om voor 2019 minimaal één miljoen jongeren te helpen al hun mogelijkheden te benutten en zo iets voor hen te betekenen. Dit nieuwe initiatief opent op drie manieren deuren voor jongeren
hilton-worldwide-doet-mee-aan-earth-hour-2013

1.Het verbindt de jongeren met de reiswereld door ze de gelegenheid te bieden nieuwe culturen te ervaren, een bijdrage te leveren aan het duurzamer maken van de branche en door ze een toekomst te bieden met kansen in de uitgestrekte leveringsketen van Hilton Worldwide;

2. Het bereidt ze voor op een carrière in de wereld van werken, reizen door ze te ondersteunen in hun basisbehoeften en door ze in staat te stellen hun beroeps- en levensvaardigheden te ontwikkelen met mentorschappen, stages en het innovatieve carrièrebewustzijnsprogramma van Hilton Worldwide, Careers@HiltonLive; en

3. Het biedt werkgelegenheid aan jongeren in alle divisies van het concern bij meer dan 4.000 eigen hotels, beheerde hotels en franchisehotels wereldwijd.

 

 

Zinvolle kansen

Al bijna een eeuw lang staan onze deuren open voor miljoenen gasten. De plechtige belofte om voor 2019 minimaal een miljoen jongeren te helpen, is een logische volgende stap binnen ons streven om zinvolle kansen voor de volgende generatie teamleden, gasten en zakenpartners te creëren

aldus Christopher J. Nassetta, president en CEO van Hilton Worldwide.

Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren sociaal-economisch gezien een zware toekomst te wachten staat. Wereldwijd zijn er meer dan 74 miljoen werkloze jongeren en bijna 290 miljoen jongeren, ruim een kwart van alle jongeren op aarde, werken niet en volgen geen opleiding. De reis- en toerismebranche is wereldwijd de grootste werkgever en levert bijna 10% van alle banen wereldwijd. Naar verwachting zullen er 73 miljoen nieuwe banen bijkomen tot 2022. Maar alleen maar nieuwe banen scheppen is niet voldoende om het probleem op te lossen als jongeren niet de juiste vaardighedenset hebben om te slagen op de complexe arbeidsmarkt van tegenwoordig.

MVO

Hilton Worldwide richt het grootste deel van zijn MVO-inspanningen op programma’s en partners die jongeren wereldwijd verbinden en voorbereiden, en voor werkgelegenheid zorgen. Hilton Worldwide zal in samenwerking met tal van mondiale en lokale partners de komende vijf jaar één miljoen jongeren proberen te helpen, bijvoorbeeld door jonge ondernemers te ondersteunen met scholing, door hen diploma’s te laten halen en in contact te brengen met markten en door de volgende generatie hospitality-leiders voor te bereiden op hun toekomst.

Inspiratie

Ook de Nederlandse Hilton hotels organiseren regelmatig activiteiten om de jonge generatie te inspireren om een carrière te starten in de hospitality-sector. Ze organiseren diverse evenementen waarvoor studenten in de verschillende hotels worden uitgenodigd voor praktische tips en advies. Zo namen afgelopen jaar enthousiaste MBO en HBO studenten, maar ook werkzoekenden, deel aan een van de vele workshops. Zo werden bijvoorbeeld in Hilton Amsterdam workshops Business Development, en een CV Clinic georganiseerd en konden studenten speeddaten met de General Managers van alle Hilton Hotels. In Hilton Amsterdam Schiphol Airport werd de ‘job shadowing day’ georganiseerd, op deze dag konden scholieren tussen de 12 en 18 jaar meelopen op verschillende afdelingen van het hotel. Hilton Rotterdam nodigde afgelopen jaar scholieren van de Rotterdam International Secondary School uit om een dagje mee te lopen met verschillende afdelingshoofden en bij Hilton Garden Inn Leiden kwamen studenten van het ROC langs voor speeddate sessies met de afdelingshoofden. Op deze manier komen leerlingen op een leuke en interactieve manier meer te weten over het werken in een hotel.

Gezamenlijk evenement

Naast alle individuele hotelinitiatieven hebben de Nederlandse Hilton hotels ook een gezamenlijk evenement georganiseerd in het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. In september 2013 hebben alle in Nederland studerende MBO en HBO hotelschoolstudenten een uitnodiging ontvangen voor het eerste CONNECT Event. Op dit evenement konden zij op een informele manier kennis maken met de Hilton hotels in Nederland. De studenten konden daar open praten over hun carrièredoelen met allerlei personen binnen Hilton, dus van General Managers tot frontdesk medewerkers, en konden tevens advies krijgen over wat Hilton voor hen zou kunnen betekenen. Ruim 250 studenten hebben dit netwerkevenement bezocht en vanwege dit enorme succes zal het CONNECT Event ook dit jaar weer gehouden worden.

Comments are closed.