Groeiend aantal vliegreizen naar wintersportbestemmingen

Veel Nederlanders genieten momenteel weer van een wintersportvakantie. Ondanks de daling in het aantal wintersportreizen, wordt er wel steeds meer naar de sneeuw gevlogen. Transavia.com heeft dit seizoen met in totaal 10% meer capaciteit, 18% meer stoelen verkocht. Bij de luchtvaartmaatschappij zit de groei ook voornamelijk in de zogeheten ‘short stay’ vakanties. Zo zijn met name weekendjes naar de sneeuw met 16% gestegen, terwijl de gemiddelde verblijfsduur van 6 naar 5 dagen is afgenomen.

groeiend-aantal-vliegreizen-naar-wintersportbestemmingen

Naast de stijging in het aantal korte wintersportvakanties, ziet transavia.com een opmerkelijke groei in het aantal vroegboekingen. En hoewel Amsterdam de sterkste luchthaven voor sneeuwliefhebbers blijft, is het vertrek vanuit regionale vliegvelden in Rotterdam, Eindhoven en Groningen steeds geliefder.

De stijging in het aantal boekingen is voor ons goed te verklaren. Als je maar een aantal dagen op de piste staat wil je immers niet te lang onderweg zijn maar juist meer tijd op je vakantieadres doorbrengen. Daarnaast is het heel makkelijk om je skiuitrusting in het vliegtuig mee te nemen

aldus Roy Scheerder, Commercieel directeur transavia.com.

Wij zien dat meer toeristen voor een korte wintersportvakantie kiezen. Daarbij wordt met name bij een tweede, korte break, met bijvoorbeeld vrienden, vaker het vliegtuig gepakt

aldus Bert Romani, Commercieel Directeur Nederlandse Skivereniging.

Oostenrijk onverminderd populair

Met meer dan 50 vluchten per week naar de belangrijkste skigebieden, is transavia.com marktleider op het gebied van vliegvakanties naar de sneeuw. Genève wordt steeds vaker geboekt bij de vliegmaatschappij. Het aantal boekingen steeg met 83% ten opzichte van vorig jaar. De stad is namelijk de aanvlieghaven voor skigebieden in zowel Frankrijk als Zwitserland. Desondanks razen Nederlanders toch het liefst van de Oostenrijkse skipiste af. Innsbruck en Salzburg blijven favoriet. Het gemiddelde budget voor de wintersportvakantie staat op ongeveer 1000 euro per persoon. Dit geldt voor zowel mannen (39%) als vrouwen (39%). Bij transavia.com boek je al vanaf 35 euro een ticket (enkele reis) naar een wintersportbestemming.

 

 

De wintersportvakantie moet vooral gezellig zijn

Nederlanders gaan het vaakst met hun familie op wintersportvakantie (39%), zo blijkt uit recent onderzoek van Peil.nl, onder 549 wintersporters, in opdracht van transavia.com. Desondanks reizen steeds meer mensen met vrienden naar de sneeuw (19%) evenals alleen met de partner (19%). Gezelligheid staat tijdens de vakantie voorop. Driekwart geeft aan dat gezelligheid het wintersportgevoel onderstreept, gevolgd door actief en sportief bezig zijn (68%). Ruim een kwart van de Nederlanders vind het ook belangrijk om tijdens de wintersport even het hoofd helemaal leeg te maken.

Comments are closed.