Frans/Britse Tour de Manche genomineerd voor fietsroute van het jaar 2014

Op woensdag 22 januari is de Frans-Britse fietsroute “Tour de Manche” genomineerd voor fietsroute van het jaar 2014. De drie andere nominaties waren voor de Catalaanse route Pirinexus, de Noord-Italiaanse route Valsugana en de Vennbahn die door delen van België, Duitsland en Luxemburg loopt. De bekendmaking van de nominaties vond plaats in de fietswinkel ‘De Vakantiefietser’ in Amsterdam. De winnaar van 2014 wordt bekendgemaakt tijdens de Fiets & Wandelbeurs op 28 februari in de Amsterdam RAI.

frans-britse-tour-de-manche

Tour de Manche

De Tour de Manche is een 1200 km lange fietsroute rondom het Kanaal die Zuidwestelijke Engelse fietspaden verbind met de kust van Bretagne en de binnenlanden van Normandië. De route loopt in Frankrijk van Roscoff (Bretagne) tot Cherbourg (Normandië) en in Engeland van Poole (Dorset County) tot Plymouth (Devon County). Beide overtochten worden verzorgd door Brittany Ferries, één van de partners van het overkoepelende project CYCLE WEST. De Tour de Manche maakt het mogelijk om op avontuur te gaan en al fietsend in één route drie verschillende regio’s te ontdekken. De routes van CYCLE WEST zijn speciaal ontwikkeld om de diversiteit in cultuur en landschap van de drie bestemmingen te promoten. De andere twee routes van CYCLE WEST zijn de Vélodyssée®, de vorig jaar fietsroute van het jaar 2013 werd, en de Petit Tour de Manche. Fietsers kunnen in Morlaix van de Tour de Manche overstappen op de Vélodyssée®, die eindigt in Frans Baskenland.

 

 

Petit Tour de Manche

Wie de Tour de Manche te lang vindt kan kiezen voor een short-cut, door niet in Plymouth de oversteek te maken, maar in Weymouth al de boot te nemen naar de Bretonse stad Saint Malo.

Voor de volledige route stopt men op het Kanaaleiland Jersey om hier 11,2 kilometer over de voies vertes te fietsen. De Petit Tour de Manche is 440 km lang.

Fiets en Wandelbeurs

De Tour de Manche staat dit jaar met een stand op de Fiets en Wandelbeurs die op 1 en 2 maart wordt gehouden in de Amsterdam RAI.

Comments are closed.