Verrassend Winkelweekend in teken van ‘Jazz’

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari aanstaande vindt het Verrassend Winkelweekend onder het thema Jazz plaats. Voor het winkelende publiek staan in twee dagen meer dan zestig live optredens gepland. Bij de performances in winkels, cafés en restaurants in de Leidse binnenstad wisselen gevestigde namen af met verrassende nieuwkomers.

Zangeres Sabrina Stark

Zangeres Sabrina Stark

Zestig acts, drie routes

Aansluitend op de Leidse Jazz week vindt het Verrassend Winkelweekend plaats onder het thema Jazz. SummerJazz, programmeur van dit weekend, stelde drie muziekroutes samen: vocal, jazz en blues/funk/soul. Tijdens het winkelen kunnen bezoekers van de binnenstad naar hun eigen smaak gratis optredens bekijken of juist verschillende stijlen combineren. Bekende namen als Diona Fox, Size Matters, Fridolijn van der Poll en Céline Caïro geven acte de présence, maar ook jonge artiesten als The Acousticurls en de bijzondere act Tommy Moustache.

 

 

Headliner Sabrina Starke in PopUp Jazz Club

Niemand minder dan Sabrina Starke is dit weekend de topact. Zij sluit op zondag het Verrassend Winkelweekend af in de PopUp Jazz Club, die voor de gelegenheid in de Stadsgehoorzaal is ingericht. Sabrina zingt songs van Bill Withers. Ook dit optreden is gratis toegankelijk.

SummerJazz Lounge

Zondagmiddag is er een SummerJazz Lounge op de Vismarkt met een jazzexpositie van het Rijksmuseum Volkenkunde, koek & zopie en muziek.

Comments are closed.