Nieuwe vakantieideeën uit de grensstreek op de Vakantiebeurs

Geheim over de grens, een slogan die ook na 11 jaar nog steeds nieuwsgierig maakt, omdat er elk jaar weer nieuwe geheimen te ontdekken zijn. Achter Geheim over de grens gaan de Grafschaft Bentheim, het Münsterland, het Osnabrücker Land, en het Emsland schuil. De grensregio is samen met het Tecklenburger Land, de steden Münster en Osnabrück, de luchthaven Münster-Osnabrück en de Landesgartenschau Papenburg 2014 vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht. Een ruim aanbod van thematische brochures zoals de nieuwe gratis brochure ‘Actief over de grens – Fietsen en wandelen in het Duitse grensgebied’ zijn op de stand in hal 9 (09.D.034) verkrijgbaar.

Emsland-Cafe-Idylle-Surwold

Hét evenement van 2014

In het Emsland en Papenburg kijken ze er al reikhalzend naar uit: op 16 april wordt hier de Landesgartenschau geopend. De voorbereidingen voor dit evenement, te vergelijken met de Nederlandse Floriade, zijn in volle gang. Onder het motto bont en blij presenteert de stad Papenburg t/m 19 oktober 2014 een feest van tuinkunst en -cultuur midden in het weidse landschap van het Emsland.

 

 

‘Extratouren’ in het Osnabrücker Land

Net uit is de Nederlands-/Duitstalige brochure met verschillende autoroutes in het Osnabrücker Land. Naast de routebeschrijvingen bevat het gidsje ook informatie over de bezienswaardigheden onderweg en adressen van campings en camperplaatsen. De ‘Osningroute’ bijvoorbeeld voert langs mooie kastelen en door gezonde kuuroorden in het Teutoburger Wald en het Wiehengebirge. Langs de ‘Artland-Route’ liggen talrijke schitterende vakwerkboerderijen. De ‘Bramgau-Route’ voert door de streek rondom de lakenweverstad Bramsche en de ‘Straße der Megalithkultur’ verbindt prehistorische graven en hunebedden in de grensstreek met elkaar.

Het Münsterland in 2014: accommodatiebrochures voor elk type vakantieganger

Het Münsterland heeft een nieuw soort accommodatiebrochure ontwikkeld dat zich op het type vakantieganger richt. Vanaf eind januari zijn er vier verschillende brochures verkrijgbaar. Eentje met accommodaties voor fietsers, eentje voor ruiters, een derde voor mensen die een korte vakantie hebben gepland en ten slotte eentje met vakantiewoningen en gezinsaccommodaties. Zo weet je zeker dat je een accommodatie boekt die optimaal bij jouw wensen aansluit. Alle gidsjes zijn verkrijgbaar in een handig formaat dat gemakkelijk kan worden meegenomen.

Tecklenburger-Land-geheim-over-de-grens

Familieland Emsland

Ver weg van de grote stad avonturen beleven, dat kan net over de grens, in het Emsland. De Emspiraten Jenny en Jack wijzen de weg naar familievriendelijke attracties, accommodaties en restaurants die het keurmerk ‘Familieland Emsland’ voeren. Ook het grootste Duitse vakantiepark speciaal voor gezinnen, Schloss Dankern in Haren, heeft natuurlijk dit keurmerk. Meer dan 150 speel- en sportmogelijkheden, zoals een klimbos, een waterskibaan, een funbad en een kartbaan, zorgen voor een vakantie vol actie. Alle familievriendelijke tips staan overzichtelijk in een brochure.

Actie voor het hele gezin in de Grafschaft Bentheim

Maar liefst 13 nieuwe attracties zijn vorig jaar in de Grafschaft Bentheim geopend. Het gaat in deze streek niet om nog groter, sneller of hoger, maar om dingen zelf ontdekken en doen. Bijvoorbeeld in de waterburcht op het strand van de Quendorfer See of op het pirateneiland in het Badepark Bentheim. Met de beide zelfbedieningsvoetveren over de Dinkel en de Vechte kunnen fietsers én wandelaars hun actieradius behoorlijk uitbreiden. Verrassende uitstapjes naar de buren: dat beloven de 6 ‘Grenzerlebnisstationen’. Ontdek de snelle glijbaan die begint in Nordhorn en eindigt in Nederland of de klimtuin vol schommelende loopbruggen met uitzicht op het buitenland.

Münster: winkelen en cultuur in de fietshoofdstad van Duitsland

Vanaf medio september is er nog een reden te meer om een bezoek te brengen aan Münster in Duitsland: dan wordt het LWL-Museum für Kunst und Kultur eindelijk heropend. Samen met het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster en het Museum für Lackkunst heeft Münster dan een cultureel aanbod van formaat.

Osnabrück: het hele jaar door culturele evenementen voor iedereen

Osnabrück biedt het hele jaar door culturele evenementen voor iedereen. Tijdens de Maiwoche (9 t/m 18 mei) wordt het hele centrum omgetoverd in een groot openluchttheater. Tien dagen lang wordt er op diverse podia gespeeld dat het een lieve lust is. Het Morgenland Festival (29 augustus t/m 6 september) geldt als belangrijkste forum voor Oriëntaalse muziek in Europa. De focus dit jaar ligt op Centraal-Azië en de cultuur van de Zijderoute.

Tecklenburger Land: wandelen in de voetsporen van marskramers en pelgrims

In de uitlopers van het Teutoburger Wald ligt het Tecklenburger Land. Deze heuvelachtige streek met zijn schitterende natuur wordt ook wel ‘Balkon van het Münsterland’ genoemd. Het glooiende landschap trekt zowel recreatieve als sportieve wandelaars. De bekendste wandelroute is ongetwijfeld de Hermannsweg. Een andere wandelroute die alles met de geschiedenis van de regio heeft te maken, is de 229 km lange Handelsweg van Osnabrück naar Deventer.

Meer informatie: geheimoverdegrens.nl

Comments are closed.