Succesvol jaar voor Museum Het Prinsenhof

Met 70.000 bezoekers was 2013 voor Museum Het Prinsenhof Delft bijzonder succesvol jaar. Spraakmakende tentoonstellingen zoals The Blue Revolution en Van Willem tot Willem hebben bijgedragen aan een bezoekersgroei van ruim 10% ten opzichte van 2012. Ook het ruime educatieve aanbod van het museum in Nederland en een aantrekkelijk activiteitenprogramma zijn van invloed op de groeiende bezoekersaantallen.

delft-tentoonstelling-willem-tot-willem

Van Willem tot Willem

De ter gelegenheid van de troonwisseling georganiseerde tentoonstelling Van Willem tot Willem zorgde voor veel bezoekers. Op de plek waar de Oranje dynastie zijn oorsprong heeft – Willem van Oranje woonde de laatste 12 jaar van zijn leven in het Prinsenhof – werden voor het eerst werden alle dertien Delftse Oranjeportretten van stadhouders, koningen en vorstinnen geëxposeerd, een unieke gelegenheid om alle voorgangers van koning Willem-Alexander bij elkaar te zien.

 

 

The Blue Revolution

De tentoonstelling The Blue Revolution, 400 jaar Exchange toonde een verrassende en overrompelende collectie van historisch en modern Delfts blauw door hedendaagse Chinese en Nederlandse kunstenaars en ontwerpers. Na een succesvolle première in Museum Het Prinsenhof is de expositie nu te zien in de Chinese zusterstad van Delft, Jingdezhen. Ook daar is The Blue Revolution een groot succes: in de eerste zes weken trok de tentoonstelling al ruim 33.000 bezoekers.

delft-bezoekers-blue-revolution

De tentoonstelling Delfts Blauw. Kunst of Kitsch, die vanaf oktober 2012 in het museum te zien was droeg eveneens bij aan een succesvol bezoekersjaar. Museum Het Prinsenhof in Delft en Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden werkten voor deze tentoonstelling samen, door hun kennis en collecties te combineren, om het publiek een echte Delfts Blauwe-ervaring te geven. Deze tentoonstelling is het begin van een langlopende samenwerking tussen beide musea.

Herinrichting

Vanaf 24 februari sluit Museum Het Prinsenhof drie maanden de deuren voor een complete herinrichting van de vaste tentoonstellingen. In de nieuwe presentaties laat het museum zien hoe Delfts Nederland eigenlijk is. Met ‘het vernuft van Delft’ als centraal thema biedt Het Prinsenhof een podium voor Delftse helden van nationale en internationale betekenis, zoals Willem van Oranje en Delfts Blauw. Met verrassende, interactieve presentaties over Delfts rijke geschiedenis met zijn wereldvermaarde schilders en wetenschappers is het vernieuwde Museum Het Prinsenhof een vanzelfsprekende entree voor iedereen die Delft èn Nederland wil leren kennen.

Patrick van Mil, interim directeur Museum Het Prinsenhof:

We schroeven de ambitie met Het Prinsenhof flink omhoog. Met de nieuwe tentoonstellingen manifesteert Het Prinsenhof zich als cultuurhistorisch museum van nationale betekenis met een internationaal publieksbereik. Die ambitie weerspiegelt zich in de kwaliteit en de attractiviteit van de presentaties, met topstukken uit de eigen collectie en bijzondere bruiklenen. Met de nieuwe vaste tentoonstellingen en een aantrekkelijk programma van tijdelijke exposities verwacht ik dat Het Prinsenhof de stijgende lijn in bezoekersaantallen de komende jaren kan doortrekken

Tijdens de periode van sluiting en herinrichting organiseert Museum Het Prinsenhof in Nederland diverse activiteiten. Hou prinsenhof-delft.nl, facebook en twitter in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Via een speciale blog houden de medewerkers jou op de hoogte.

Comments are closed.