Beekse bergen ontvangt recordaantal gasten in 2013

Afgelopen jaar heeft Beekse Bergen (Safaripark Beekse bergen en Speelland Beekse Bergen samen) 1.068.000 bezoekers ontvangen. Het safaripark realiseerde daarmee een groei van zo’n 3% in vergelijking tot 2012. Het aantal overnachtingen op Vakantiepark Beekse Bergen groeide met 10% naar 352.000 overnachtingen. De Afrikabeleving, de gastvrijheid van het personeel en de onlangs gewonnen Zoover award voor ‘Beste Dierenpark 2013’ hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan dit record. Ook in 2013 waren de ruim 1.250 wilde dieren, die gasten tijdens een auto-, bus-, boot- of wandelsafari in een natuurlijke leefomgeving kunnen bewonderen, de grootste publiekstrekker.
beeksebergen-giraffen-park

Succesvol jaar

We kijken met trots terug op een succesvol jaar,

zegt Sjors van den Boogaart vestigingsmanager Beekse Bergen. Met Pasen kwamen drie okapi’s naar Safaripark Beekse Bergen. De okapi is een zeer bijzondere en bedreigde diersoort die lijkt op een giraf met zebrastrepen. In juni vierde het Safaripark haar 45-jarig bestaan en tijdens de warme zomer zochten velen verkoeling en vertier in en rond het water van Speelland. Ook het ruim opgezette Vakantiepark trekt jaarlijks vele gasten en scoort hoog op Afrikabeleving en kindvriendelijkheid. Onlangs ontving het Safaripark de prestigieuze Zoover Award voor ‘Beste Dierenpark 2013’.

Deze publieksprijs is een kroon op het werk van onze medewerkers. Zij maken de Beekse Bergen een onvergetelijk Afrikaans avontuur. Uiteraard samen met de dieren die tijdens een safari zo natuurgetrouw mogelijk te bewonderen zijn,

aldus van den Boogaart. Begin december viel er opnieuw wat te vieren: de geboorte van vier jachtluipaarden.

 

 

Vooruitblik 2014

De grootste investering is het verblijf van de krokodillen en nijlpaarden. De bouw is inmiddels gestart en zal medio 2014 klaar zijn. Ook bouwt het Safaripark verder aan het nieuwe verblijf van de leeuwen dat te zien is via de auto- en wandelsafari. Bovendien verwacht het park diverse nieuwe soorten: de grote koedoe (een grote antilope) en de Nile Lechwe (een waterbokachtige). Daarnaast is één van de neushoorns drachtig.

Safaripark Beekse Bergen is elke dag geopend. In december en januari van 10.00 – 16.00 uur.

Comments are closed.