Opening Bibliotheektoren Leuven

De toren van de universiteitsbibliotheek in Leuven, één van de belangrijkste landmarks in de Leuvense binnenstad, wordt op 6 januari 2014 – als eerste toren in Leuven – permanent ontsloten voor het publiek. Dit is een eerste stap in de ontsluiting van het universitair patrimonium in de Leuvense binnenstad.

Universiteitsbibliotheek-leuven

Op de tussenverdiepingen in de toren in Belgie wordt aan de hand van beeldmateriaal en passende commentaar de geschiedenis geëvoceerd van het gebouw dat onlosmakelijk verbonden is met de tragische gebeurtenissen gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Op deze manier wordt de steile klim onderbroken en kan de bezoeker in fasen en met inhoudelijke duiding de toren beklimmen. Hoogtepunt van het bezoek zal een buitenbezoek van de toren worden, waarbij de bezoeker het balkon van de toren kan betreden. Hier kan men genieten van een uniek zicht op de historische kern van Leuven, Belgie, binnen de ring enerzijds en de omliggende (groene) regio anderzijds.

Nieuw: ILuvLeuven ticket!

Naar aanleiding van de opening van de toren lanceert Toerisme Leuven de ILuvLeuven ticket, één ticket voor het bezoek van de toren, het stadhuis, M-Museum Leuven en de M-Schatkamer van de Sint-Pieterskerk. De laatstgenoemde is vanaf medio maart 2014 toegankelijk wegens restauratie.

ILuvLeuven Ticket

Normaal tarief €16 | Trade tarief €12
Reservatie tradetickets enkel mogelijk via trade.visitleuven@leuven.be
Audiogids M – Museum Leuven is inbegrepen in de ticketprijs.

Comments are closed.