Topdrukte op 1e drijvende kerstmarkt Nederland

De Winter Wonder Weken zijn op hun hoogtepunt. Op zaterdag 14 december werd de 1e drijvende kerstmarkt van Nederland geopend door Frans Schohaus, voorzitter Centrummanagement Leiden en Jan-Jaap de Haan, wethouder van Cultuur, Werk en Inkomen. De opening werd omlijst door de Kerstman en live muziek.

De kerstmarkt, nog te bezoeken tot en met zondag 22 december, in Nederland werd afgelopen weekend druk bezocht. Artiesten van The Voice Kids vermaakten de bezoekers. Ook RTL Nieuws besteedde er aandacht aan. Afgelopen zondag werd tevens de replica van de T.rex gepresenteerd. Deze staat op het Stadhuisplein in een ‘glazen huis’. De replica is ook nog te zien tot en met 22 december.

Kerstmarkt-leiden-2013

Divers aanbod

Iedere dag zijn er optredens van singer-songwriters. De combinatie van de ijsbaan en kerstmarkt op de Nieuwe Rijn maakt het een leuk winters uitje voor het hele gezin.
Het aanbod van de Kerstmarkt is zeer divers, van gebreide sjaals en accessoires tot glühwein, poffertjes, warme broodjes en Argentijnse hapjes. Vanaf woensdag 18 december is er een wisseling in de kramen. Veel kraampjes worden ingericht met nieuwe kerstartikelen.

Kerstmarkt-leiden-2013-avond

Dennis van Evert, projectmanager Kerstmarkt, Centrummanagement Leiden:

Het is geweldig om te zien hoeveel mensen er afgelopen weekend naar de Kerstmarkt zijn gekomen. Vanaf woensdag krijgen veel stands weer een nieuwe invulling. Zo blijft het voor de bezoekers ook leuk en interessant om terug te komen.

Verrassend Winkelweekend

Aankomend weekend is er nog meer te beleven in Leiden. Het is namelijk Verrassend Winkelweekend, dat dit keer in het teken staat van Koren. In het Pieterskwartier is er entertainment en wordt er getrakteerd op warme chocolademelk en goodiebags. In de binnenstad treden meer dan 40 koren op. De bezoekers kunnen genieten van Collegium Musicum, het Eurokoor en vele andere ensembles, die zowel klassieke kerstliederen als moderne songs ten gehore brengen. Op de ijsbaan binden zelfs de zangers en zangeressen van Musicalgezelschap Otis de schaatsen onder om het publiek te laten genieten.

Comments are closed.