Wintersfeer in Klok & Peel Museum Asten

In de kerstvakantie kunnen bezoekers dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige dag beleven in Klok & Peel Museum Asten. Als gebruikelijk zijn de collecties te bezoeken, alsook de tijdelijke tentoonstelling ‘Jan Vriends, een bevlogen baanbreker’. Dagelijks vinden er gratis rondleidingen door de collecties van het museum plaats. De rondleider kan u achtergrondinformatie geven over de museumstukken en waar mogelijk dingen demonstreren en laten horen. Denk hierbij aan het luiden van een klok of het laten klinken van een Japanse gong.

museum-in-wintersfeer-asten-beren

Winterwonderwereld met treintjes en berenfeest

In de Oranjerie vindt dit jaar iets heel speciaals plaats. Iedere dag kunnen bezoekers hier het berenfeest bekijken. Meer dan 200 knuffelberen maken er een gezellig feest van. Naast het berenfeest is er van 28 december t/m 5 januari een modelspoorwereld ingericht met diverse banen. Niet alleen treinen om naar te kijken maar kinderen mogen ook zelf treinen besturen! Na afloop krijgen ze een heus machinistendiploma.

Activiteitenkaartje

Speciaal voor deze activiteiten is er tijdens “Museum in wintersfeer” een activiteitenkaartje voor kinderen verkrijgbaar voor € 6,- Hierin begrepen is niet alleen de entree tot het museum, maar ook één kinderactiviteit naar keuze en een pannenkoek in het museumcafé. Iedere dag vinden er wisselende activiteiten voor kinderen plaats. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf een kaarsje gieten, een brooddeegdecoratie of een armbandje maken. Op 27 december kunnen kinderen hun meegebrachte knuffel natekenen. Op de website van het museum staat welke activiteiten er op welke dag plaatsvinden.

Museumcafé en kinderspellen

In het museumcafé zijn “winterse” consumpties uit Nederland te verkrijgen: warme chocomel met slagroom, erwtensoep, pannenkoeken en Glühwein. Kinderen kunnen het winter- ganzenbordspel spelen in het museumcafé.

museum-wintersfeer-asten-klok&peel-beren

Wensboom

Bovendien kan iedereen een wens in de wensboom hangen. De mooiste wens ontvangt na de kerstvakantie een leuke attentie. Daarnaast is er een ook nog een wedstrijd. Kinderen kunnen na afloop van hun bezoek aan het museum op het activiteitenkaartje hun contactgegevens invullen. Door dit kaartje in te leveren maken ze kans op een leuke prijs.

Concert

Zondag 29 december zal Blokfluitensemble Misto gelegenheidsmuziek ten gehore brengen.

Geopend op 2e kerstdag en oudejaarsdag

Het museum zal zoals gewoonlijk ook op 2e kerstdag en 31 december geopend zijn. Op deze dagen vinden de activiteiten plaats van 12.00 tot 16.00 uur . Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten. Het Klok & Peel Museum Asten bevindt zich aan de Ostaderstraat 23 in Asten, Nederland. Voor meer informatie over het evenement klik hier.

Comments are closed.