Schoolkinderen uit Amsterdam schaatsen gratis

SportService Amsterdam en de organisatie van De Coolste Baan van Nederland, House of Sports bieden Amsterdamse scholen, in samenwerking met de Amsterdamsche IJsclub en het Olympisch Stadion, een gratis schaatsarrangement aan. De vier partijen hebben de handen ineen geslagen, om schoolkinderen de mogelijkheid te bieden het schaatsgevoel te beleven in het unieke decor van het Olympisch Stadion.

amsterdamse-scholen-gratis-schaatsen-jaap-edenbaan

Voor wie?


Het arrangement is bedoeld voor leerlingen uit klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs (alleen schaatsen) en/of groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs (schaatsen en een bezoek aan de Olympic Experience met een educatieve presentatie over de Olympische Spelen). Het arrangement is gratis en wordt begeleidt door gediplomeerde schaatstrainers van de SchaatsSchool van de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Ook de schaatsen worden gratis beschikbaar gesteld. Na afloop van de schaatsles krijgt iedere deelnemer een vrijkaartje om te schaatsen op de Jaap Edenbaan. Er is op de Jaap Edenbaan ruimte voor 3500 schaatsliefhebbers.

Wanneer?


Het voortgezet onderwijs kan van 3 februari t/m 11 februari 2014 schaatsen en het primair onderwijs kan van 12 t/m 21 februari 2014 (m.u.v. 14 februari) schaatsen. Inschrijven kan via de website. Het arrangement is van 09.00 tot 11.30 uur. Per ochtend is er plaats voor totaal 250 leerlingen uit Amsterdam, er mogen maximaal vijf groepen per school meedoen.

Comments are closed.