Kerst in Wales

Wales is klaar voor de feestdagen. Overal hangt een vrolijke kerstsfeer en op veel plaatsen worden winterse activiteiten georganiseerd waar jong en oud van kunnen genieten.

kerst-in-wales

Winterse gezelligheid in Cardiff


In Cardiff is december de maand van de winterse gezelligheid. Tot en met 5 januari vindt in het Civic Centre in hartje Cardiff de 13e editie van het Cardiff Winter Wonderland plaats. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement onder meer ronddraaien in het winterse reuzenrad, een schaatstochtje maken op de ijsbaan of ‘après schaatsen’ met een glas Glühwein. Voor een stukje cultuur kunnen bezoekers terecht in Cardiff Cardiff Castle, dat in december is versierd met traditionele Victoriaanse kerstdecoraties. Op 10 en 11 december zijn er speciale rondleidingen door gidsen gekleed in authentiek Victoriaans kostuum. In het Cardiff Millenium Centre worden in december verschillende kerstvoorstellingen opgevoerd, waaronder enkele gratis voorstellingen.

Lichtjesparade

Ook buiten Cardiff heerst in december een vrolijke kerstsfeer. Op donderdag 19 december worden de straten van Caerphilly, in het zuiden van Wales, tot leven gebracht met honderden lantaarns, muziek en dans tijdens de ‘River of Light Parade’. Naar verwachting zal de parade duizenden bezoekers trekken en zullen er ruim 800 kinderen met lantaarns meelopen in de optocht, die wordt opgeluisterd door opzwepende Sambaklanken, dansers in schitterende kostuums en gigantische praalwagens. De parade begint op 19 december om 18.30 uur in het centrum van Caerphilly en voert door het centrum van het dorp. De tocht wordt afgesloten met een vuurwerkshow nabij het Caerphilly kasteel, één van de grootste kastelen van Europa. In de weekenden voorafgaand aan de parade kunnen, tijdens speciale workshops, in het Caerphilly Leisure Centre lantaarns voor de optocht worden gemaakt. 


Bezoek aan de Kerstman

In Caerphilly kunnen families ook een bezoek brengen aan de Kerstman in zijn Wintery Wonderland in het Cwmcarn Forest Visitor Centre. Compleet met sneeuw en elfjes die speelgoed maken. Tot aan kerst kunnen jeugdige bezoekers de Kerstman hier elk weekend de hand schudden.

Shop till you drop


Voor de kerstinkopen is Cardiff the place to be. Bijvoorbeeld in het St. Davids Centre, één van de grootste winkelcentra van Groot-Brittannië, of in de nostalgische Victoriaanse Galerijen met haar vele kleine boetiekjes. Daarnaast heeft het centrum van Cardiff een kerstmarkt met meer dan 80 kramen. Buiten de hoofdstad kunnen liefhebbers van kerstmarkten onder andere terecht in Swansea, Llandudno en Wrexham.
Na het winkelen zijn er voldoende pubs en bars om even op te warmen met een pint bier of een glas Glühwein.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone

Comments are closed.