NYC Blijft Populair: Recordaantal bezoekers

New York City is populairder dan ooit. Burgemeester Michael R. Bloomberg, NYC & Company Voorzitter Emily Rafferty en NYC & Company CEO George Fertitta maakten gisteravond bekend dat New York City een recordaantal van 54,3 miljoen bezoekers kan verwachten voor het einde van 2013, een stijging van bijna 20 miljoen extra jaarlijkse bezoekers ten opzichte van 2002. In 2012 kwamen er 52,7 bezoekers naar the Big Apple. Burgmeester Bloomberg gaf daarnaast aan dat New York op schema ligt om het grote doel van 55 miljoen jaarlijkse bezoekers in 2015 te behalen.

New York City

New York City

Bloeiende toeristische sector

Dit jaar bedraagt de economische impact van toerisme op de stad ongeveer $58,7 miljard, waarvan $39,4 miljard directe uitgaven zijn. “Toerisme speelt een vitale rol in de economie van New York. Het werk dat we de afgelopen twaalf jaar hebben verricht om toerisme in de stad te versterken heeft bijgedragen aan de positieve situatie waarin we nu verkeren.” zegt Burgemeester Bloomberg. “Sinds 2002 is het toerisme meer dan 50 procent gestegen, terwijl het aantal internationale bezoekers 100 procent is toegenomen. Daarnaast bezoeken steeds meer mensen de wijken en buurten buiten Manhattan, mede door onze steun aan culturele organisaties in neighborhoods door de hele stad.” Emily Rafferty, Voorzitter NYC & Company’s en Directeur van het Metropolitan Museum of Art, voegt daar aan toe:

Dit jaar verwacht New York City meer dan 26 miljoen culturele bezoekers in de vijf wijken van de stad die bijdragen aan de recordbrekende bezoekersaantallen.

New York City op 1

Van de meer dan 54 miljoen bezoekers in 2013, komt 42,9 miljoen uit de Verenigde Staten en is het aantal internationale bezoekers 11,4 miljoen. Naar verwachting zijn er eind 2013 ruim 30 miljoen hotel overnachtingen verkocht, een groei van 1 miljoen hotelnachten in vergelijking tot vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad wordt geschat op 87,8 procent voor 2013, met een gemiddelde prijs van $296 per nacht, een stijging van 4 procent. In 2014 verwacht de stad 100.000 hotel kamers te kunnen aanbieden aan haar bezoekers. New York City is nog steeds nummer 1 als het gaat om populaire bestemmingen in de Verenigde Staten. Het is de poort voor buitenlandse bezoekers en de stad heeft het grootste aandeel in het aantrekken van buitenlandse bezoekers; ongeveer een derde. De belangrijkste groeimarkten voor NYC zijn respectievelijk Canada, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Australië.

Comments are closed.