Martinhal: Surfen alternatief voor wintersport

Martinhal Beach Resort & Hotel, gelegen in het meest zuidwestelijke puntje van de Algarve, ziet een trend in surf als alternatief voor wintersportvakanties en organiseert de winter ‘Surf Weeks’. Families beleven eenzelfde actieve wintervakantie als op de lange latten maar dan onder de Portugese zon. Geen gesjouw met koffers en skimateriaal, maar actief genieten van vijfsterrenluxe en gemak. Voor de winter 2013/2014 zijn er drie ‘Surf Weeks’ gepland.

Surfen in plaats van wintersport

Surfen in plaats van wintersport

Surf vs. skiën

Wintersport is voor veel families de uitgelezen kans om samen te ontspannen en tegelijkertijd actief bezig te zijn in de buitenlucht. Een populaire manier van vakantievieren waar qua voorbereidingen en organisatie soms veel bij komt kijken. Een surfvakantie in Portugal blijkt een goed alternatief voor een skivakantie in de sneeuw. Geen zware koffers, rijen voor de skilift en onverwachte sneeuwbuien maar actie, zon én gemak. Wat fervente surfers al wisten is dat het bij Europa’s beste surfspots in de Algarve – met 300 zondagen per jaar en een minimale watertemperatuur van 15 graden – ook ‘s winters goed toeven is. Martinhal Beach Resort & Hotel organiseert daarom de ‘Surf Weeks’ en biedt zo een actieve wintervakantie voor families waarbij relaxen en vijfsterrencomfort hoog in het vaandel staan.

22 surfspots

Martinhal Beach Resort & Hotel in Sagres ligt in het meest zuidwestelijke puntje van de Algarve. Met 22 uiteenlopende stranden in de nabije omgeving kan er ook in de winter in en rondom Sagres volop gesurft worden. De ligging en de wind die uit alle richtingen komt, maken dat deze plek ook wel het ‘surfers paradise’ van Portugal wordt genoemd. Aankomende winter 2013/2014 organiseert het vijfsterrenresort een drietal ‘Surf Weeks’ voor zowel beginnende als geoefende surfers. De eerste is gestart op 30 november en loopt tot en met 7 december waarna de weken 9 – 16 februari en 2 – 9 maart volgen. Kosten vanaf € 80 per volwassene per nacht, op basis van halfpension. Twee kinderen (<12 jaar en <2 jaar) verblijven kosteloos bij hun ouders op de kamer. [adsense]

Comments are closed.