Drijvende ijsbaan en kerstmarkt in Leiden

Naast de ijsbaan, die elk jaar in de kerstperiode op het water van de Nieuwe Rijn in hartje Leiden, wordt neergelegd, is de kerstmarkt dit jaar ook op die plek te vinden. Van 6 december, de openingsdag van de ijsbaan, tot en met 5 januari 2014 wordt op het water een groot winters plein gecreëerd.

Sfeerimpressie kerstmarkt Leiden

Sfeerimpressie kerstmarkt Leiden

De kerstmarkt

Op zaterdag 14 december opent de Kerstman om 12.00 uur onder muzikale klanken de kerstmarkt in Leiden. Negen dagen lang wordt er veel entertainment georganiseerd. Van zaterdag 14 december tot en met zondag 22 december is op de kerstmarkt in circa 50 kerstchalets dagelijks tot 21.00 uur een scala aan artikelen te koop. Het productaanbod is zeer divers, van warme glühwein tot mooie sieraden en van lekkere hapjes zoals Franse crêpes en Argentijnse lekkernijen tot winteraccessoires.

Elke dag is er live muziek en voor de kinderen een zweefmolen die tot 18.00 uur draait. Op maandag 16 december komt de wereldberoemde Coca-Cola kersttruck naar de Nieuwe Rijn en kunnen bezoekers een foto maken.

De drijvende ijsbaan

De opening van de ijsbaan op vrijdag 6 december om 18.45 uur staat in het teken van twee Leidse ontdekkingen; Fien Depuydt, nieuw aanstormend talent shorttrack schaatsen en de T. Rex. Peter Rijntjes, adjunct directeur Naturalis, licht de vondst van deze Tyrannosaurus toe. De ijsbaan, die voor iedereen toegankelijk is, ligt over de Nieuwe Rijn en is tot 5 januari 2014 dagelijks open 10.00 uur tot 21.00 uur.

Comments are closed.