Kenia: paradijs voor golfers

Golfen doe je in Kenia. Voor golfers die op zoek zijn naar een divers aanbod van golfbanen, gecombineerd met wereldklasse en service onder een stralende zon is Kenia de perfecte keuze.Kenia heeft het hele jaar door een ideaal golfklimaat en beschikt over 42 golfbanen variërend van 9 tot 18-holes. Uiteenlopend van golfbanen aan de kust tot aan golfen op de evenaar bij de beroemde Mount Kenya Safari Club.

Golfen in Kenia

Golfen in Kenia

Golfen op alle mogelijke locaties

Kenia is natuurlijk vooral bekend om de wilde dieren en daarmee gepaard gaande safari’s. Echter een rondje golf in Kenia kan vaak ook een natuurwandeling op zichzelf zijn, met een opmerkelijke overvloed aan vogels en wilde dieren rondom de grens. In Kenia zijn vele golfbanen te vinden, bijvoorbeeld aan de kust of op een berg. De Mount Kenya Safari Club is één van de meest luxueuze clubs in Kenia en ligt op de evenaar op een hoogte van 2.135 meter. Het heeft prachtige uitzichten over de groene hooglanden en Mount Kenya.

De club beschikt over een schitterende 9-holes par 27 baan. Genesteld tussen de kust en de groene heuvels van Kenia, ligt de golfbaan Vipingo Ridge, de nieuwste golfbaan van Kenia. Met spectaculair uitzicht op de Indische Oceaan is deze 72 par baan een uitdaging en genot voor elke golfer. De eerste golfbaan in Kenia dateert uit 1906 en heet de Royal Nairobi Golf Club, vernoemd naar de Britse koning George V. De baan is gelegen nabij één van de langste straten van Nairobi: Ngong Road. De golfbaan is goed onderhouden met uitstekende faciliteiten, tevens is er een zwembad en squash baan aanwezig naast het clubhuis, om je nog even uit te leven na het golfen.

Kortom een golfer die liever op het strand luiert of op safari gaat, kan tussendoor ook nog een aantal holes lopen – Kenia biedt golfbanen op talloze diverse locaties.

Kenya Golf Open Championships

De Kenya Open, onderdeel van de Europese PGA Tour, is een golftoernooi in Kenia en werd opgericht in 1967. Elk jaar wordt het toernooi gehouden bij de prachtige Muthaiga Golf Club in de buurt van Nairobi, behalve in 1968, 2004-2008 en 2013, toen werd het prestigieuze toernooi gehouden bij Karen Golf & Country Club. Er komen gemiddeld 156 golfers op de Kenya Open af, afkomstig uit 26 verschillende landen.

Comments are closed.