Proef de kerstsfeer in Oldenburg en Bremen!

Nederland is misschien nog in de ban van Sinterklaas, maar bij de oosterburen is de kerstsfeer al volop aanwezig. In Oldenburg en Bremen zijn afgelopen week de kerstmarkten opengegaan voor het publiek.De warme gloed van licht over de sfeervolle marktpleinen, de winterse geuren van kaneel en glühwein, de kraampjes vol mooie spullen: ideaal voor een dagje uit met familie of vrienden. Gezellig samen rondkijken, iets lekkers eten en drinken, en ondertussen originele kerstcadeaus uitzoeken.

De kerstmarkt in Oldenbrug

De kerstmarkt in Oldenburg

Oldenburg

De kerstmarkt van Oldenburg is opgebouwd op het Raadhuisplein en het Schlossplein. Midden in de historische binnenstad, onder de torens van de oude Lambertikirche, het oude Rathaus en het Schloss. De sfeervolle en overzichtelijke markt trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Bremen

Ook de kerstmarkt van Bremen bevindt zich te midden van historische gebouwen, de een nog prachtiger dan de ander. Het Bremer Rathaus en de Markt zijn zelfs UNESCO-werelderfgoed. Bijzonder aan de kerstmarkt van Bremen is het gedeelte in Middeleeuwse sfeer. Stap binnen en u waant zich in een andere tijd! Er is muziek, er zijn demonstraties van oude ambachten en de medewerkers zijn verkleed in historische kostuums. De sfeer die hierdoor ontstaat moet je een keer geproefd hebben.

Met Publicexpress naar de kerstmarkt

De lijnbussen rijden 8 keer per dag van Groningen naar Oldenburg en Bremen en vice versa. Reserveer van te voren uw zitplaats in de bus. Buskaartjes zijn op de website en bij voorverkoopadressen verkrijgbaar vanaf €7,-voor een enkele reis Oldenburg en vanaf €9 voor een enkele reis Bremen. Een kaartje kopen in de bus kan ook, maar dan is het tarief hoger! Gaat u met vrienden of familie? Profiteer dan van ´kwartetkorting´: met z´n vieren reizen en maar voor drie betalen! Zestig jaar of ouder? Dan geldt voor u het voordelige kindertarief. Liever naar Hamburg of Berlijn? Ook dat is mogelijk. Kijk op www.publicexpress.nl voor meer informatie.

Comments are closed.