NEMO viert feest

Zondag 8 december is een speciale dag. NEMO viert dan zijn 90-jarig jubileum. Het is dan precies 90 jaar geleden dat in 1923 het ‘Museum van den Arbeid’ in Amsterdam door schilder Herman Heijenbrock werd opgericht. Dat was één van de voorgangers van NEMO, net als NINT en newMetropolis.In de afgelopen 90 jaar ontdekten miljoenen bezoekers als kind of volwassene, als ouder of grootouder in ons wetenschapsmuseum meer over de wereld van wetenschap en technologie. Om dit jubileum te vieren, is NEMO op 8 december van 9 tot 9 open voor 0,90 ct. en zijn er extra activiteiten. Zoals de fototentoonstelling aan de buitenzijde van het NEMOgebouw met beelden uit deze 90 jaar. Kijk voor meer informatie op www.e-nemo.nl.

NEMO

NEMO

Over Science Center NEMO

NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). www.e-nemo.nl NEMO is op 8 december geopend van 9 tot 21 uur en een kaartje kost dan 90 ct. ipv 13,50 per persoon.

Over de voorgangers van NEMO

Het Museum van den Arbeid, wat later het NINT werd, stond aan de Rozengracht (hoek Marnixstraat) in West.7 Het NINT verhuisde in 1983 naar de Tolstraat in De Pijp.
In 1997 opende newMetropolis aan het Oosterdok, vanaf 2000 heet het museum Science Center NEMO.
Voor meer informatie zie:www.e-NEMO.nl

Comments are closed.